A

bemutatja

országos hamburgersütő verseny & steaksütő tusa

gasztro utca - burgerek- barbecue fogások - kézműves sörök - koncertek - szakmai előadások
2022. szeptember 3., békás tó 

Profi pénzdíjas hamburgersütő verseny Az ország burgere címért,
kiegészülve egy steaksütő tusával.

A Szaft ’N Burger 2022 őszén már második alkalommal hívja Debrecen városába a hamburger hazai szerelmeseit. Az idei évben már steak sütő versennyel is bővül a versenyprogram, idén a hátszínt „vendégül látva” az eseményen. Célunk továbbra is egy szigorú szakmai alapokon nyugvó verseny és gasztro jamboree megrendezése a Békás-tó páratlan környezetében, ahol transzparens zsűrizés mellett a profik mezőnyében indulók közül itt választjuk ki Az ország burgerét. Várjuk a hamburgert, minőségi húsokat szerető családokat, baráti társaságokat és a gyerekeket is, hiszen a pénzdíjas profi kategória mellett amatőr egyéni kategória, csapatverseny, junior verseny és freestyle verseny (más húsokkal, hallal, vagy éppen vegán összetevőkkel) is megrendezésre kerül. A profi, az amatőr, a csapat és a junior kategóriában a verseny a Hortobágy Angus prémium pogácsáival zajlik, melyet a szervezők biztosítanak, de természetesen a pénzdíjas steaksütő versenyen is a Hortobágy Angus hátszínekkel zajlik a megmérettetés. Idén a hangulatot zenei programmal is színesítjük. Légy ott az egész napos pikniken, nézd meg a profikat, hallgasd meg a szakmai előadásokat, indulj családi vagy baráti csapattal, és kóstold meg számos hamburgerező, barbecue csapat finomságait és a felvonuló házi söröket, borokat és egyéb finomságokat.

Kategóriák

Hamburger

Egyéni profi

A szakmában jártas, gyakorlott szereplők egyéni versenye. A győztes alkotás kapja az ország burgere címet!
(A profi kategóriában induló nem nevezhet sem amatőr, sem csapat amatör kategóriában.)

Nevezési díj: 20.000.- Ft/fő

A profi kategóriában induló, ha steakkel is megmérettetné magát, kedvezményesen együtt 31.000.- Ft-ért nevezhet.

Az első helyezett jutalma 220.000.- Ft pénznyeremény, valamint Az ország burgere cím mellé járó vándorserleg.
A második helyezett 80.000.- a harmadik helyezett 50.000.- Ft pénzjutalomban részesül.

Egyéni amatőr

Ha nem vagy hivatásos burgerkészítő, viszont szívesen megméretnéd magad egy versenyen akkor itt a helyed.

Nevezési díj: 9.000.- Ft/fő

Az első 3 helyezett tárgynyereményben részesül összesen 80.000.- Ft értékben.

Csapat amatőr

Ha a lámpaláz visszatart az egyéni indulástól, vagy csak úgy érzitek együtt tudtok nagyot alkotni, induljatok csapatban. 2-4 fős családi, baráti társaságok, céges kollektívák jelentkezését várjuk.

Nevezési díj: 18.000.- Ft/csapat

Az első helyezett díja 50.000.- Ft pénznyeremény.
A második és harmadik helyezett tárgynyereményben részesül összesen 70.000.- Ft értékben.

Junior

12-18* év közötti bátor fiatalok kategóriája, akik tudják, a burgersütést nem lehet elég korán kezdeni, és ezt meg is szeretnék mutatni.

Nevezési díj: 3.000.- Ft/fő

Az első 3 helyezett tárgynyereményben részesül összesen 60.000.- Ft értékben.

*12 év alatti versenyző szülői felügyelet mellett indulhat

Freestyle

Nem a marhahús a kedvenc alapanyagod? Akkor ez a Te kategóriád! Csirke, hal, strucc, vagy akár vegán pogácsa is lehet benne. A lényeg, hogy az összetevő darálva kerüljön felhasználásra, hisz attól burger a burger.

Nevezési díj: 9.000.- Ft/fő

Az első 3 helyezett tárgynyereményben részesül összesen 80.000.- Ft értékben.

Steak

Egyéni profi

A steaksütő tusában csak egy kategória lesz melybe nevezni lehet.
Teljesen mindegy minek tartod magad, itt profi leszel.
Az alapanyagot a szervezők biztosítják,
minden induló egy Hortbágy Angus hátszín szeletet kap mellyel dolgozhat.

Nevezési díj: 18.000.- Ft/fő

Az első helyezett jutalma 80.000.- Ft pénznyeremény.

Zsűri

Hamburger profi kategória

Jani a Burgerblog alapítója, gasztroblogger, a világ élvonalában szereplő budapesti Bamba Marha Burger Bár szakmai vezetője, a Nagy Burgerkönyv szerzője.

Jancsa Jani

A zsűri elnöke

Thür Ádám 2018-ban angliai, Michelin csillagos tapasztalattal érkezett az Ikon Debrecen élére, hogy a hazai gasztronómia tradicionális kincseit új köntösbe öltöztetve kápráztassa el a cívis városba érkező látogatókat. Az Ikonban a modern európai és a hagyományos magyar konyha fogásait kistermelői alapanyagokból álmodja meg - egy kicsit másként. 

Thür Ádám

Séf, IKON Debrecen

Rauf Sven Tamás, A Gasztrokibic, blogger, ételkritikus, a budapesti Rauf Cukrászda és Kávézó társtulajdonosa.

Rauf Sven Tamás

A Gasztrokibic

Zákány Dani a debreceni Grillakadémia alapítója. A szakácsiskola elvégzése után a Hanna Kincse birtokon dolgozott, majd 2018-ban találkozott Nagy Bencével, aki már addigra beleásta magát a smokerek és a barbecue világába. Dani azóta is a magas minőségű alapanyagok, a speciális sütési technológiák és a füst szeretetének triumvirátusa körül éli életét.

Zákány Dániel

A Grillakadémia társalapítója

Steaksütő tusa

A steak zsűri szakmai vezetője Sebestyén András, a bécsi Darose Vienna és Olive éttermek kulináris vezetője , CEO-ja, a 2002-es luxemburgi Culinary World Cup aranyérmese.

Sebestyén András

A zsűri elnöke

Séf, CEO
DaRose Vienna, Olive Vienna

Thür Ádám 2018-ban angliai, Michelin csillagos tapasztalattal érkezett az Ikon Debrecen élére, hogy a hazai gasztronómia tradicionális kincseit új köntösbe öltöztetve kápráztassa el a cívis városba érkező látogatókat. Az Ikonban a modern európai és a hagyományos magyar konyha fogásait kistermelői alapanyagokból álmodja meg - egy kicsit másként. 

Thür Ádám

Séf
IKON Debrecen

Ekmann László gazdálkodó, a Farm54 Családi Gazdaság tulajdonosa. 2015 óta foglalkoznak Angus marha és mangalica sertés tartással  Várvölgyön. A farmon saját húsfeldolgozó működik, itt dolgozzák fel marháikat, a húsokat és húskészítményeket az itt található húsboltban értékesítik. Az Igazolt Magyar Angus védjegy büszke képviselői Zala megyében.

Ekmann László

Angus tenyésztő

Jeneses József - a magyar és már a nemzetközi gasztronómiai elit késkészítője, aki debreceniként viszi hírét a magyar kézműves szakmának szerte a világon. Természetesen Józsi a kések mellett az ételekhez is kellő szakértelemmel viszonyul.

Jeneses József

Késkészítő

Versenykiírás

a

bemutatja

Országos hamburger sütő verseny
és steaksütő tusa

A verseny szervezője: Hortobágy Angus Kft.
Kapcsolattartó: Kun Álmos - a szervezőcsapat vezetője

Hamburger kategória

A verseny leírása

Az eszközeid részére 3 x 3 m versenyterületet biztosítunk, itt kell elférnie a sütődnek, asztalodnak és az elkészítéshez szükséges egyéb felszerelésednek. A szervezők minden nevező részére 1 db sörasztalt biztosítanak, ezen felüli tároló illetve ülőalkalmatosságról mindenkinek magának kell gondoskodnia.

A verseny kötelező elemét a Hortobágy Angus húspogácsát a szervezők biztosítják. Kivéve a FREESTYLE kategóriában, ahol bármilyen 130-150 grammos darált összetevő, hőkezelve felhasználható. Minden kategóriában tetszés szerinti zsemlében és ízesítéssel elkészítheted a legjobb hamburgeredet a zsűri részére.  A hamburgered bármilyen hőforráson megsütheted. Amennyiben nincsen saját eszközöd, korlátozottan közös sütő használata egyéni idő ablakkal megoldható.

Kategóriák

 • Egyéni profi (max 40 fő)
 • Egyéni amatőr
 • Csapat amatőr (2-4 fős csapat)
 • Junior (12-18 év között)
 • Freestyle

Kötelező alapanyag

 • Egyéni profi: Hortobágy Angus húspogácsa
 • Egyéni amatőr: Hortobágy Angus húspogácsa
 • Csapat amatőr: Hortobágy Angus húspogácsa
 • Junior: Hortobágy Angus húspogácsa
 • Freestyle: Bármilyen darált, vagy apróra vágott hús, állati vagy növényi fehérje, pogácsa formában, hőkezelve

   

Nevezési díjak

Zárójelben az előnevezési díjak.

 • Egyéni profi: 20.000.- Ft/fő (18.000.- Ft/fő)
 • Egyéni amatőr: 9.000.- Ft/fő (7.500.- Ft/fő)
 • Csapat amatőr: 18.000.- Ft/csapat (15.000.- Ft/csapat)
 • Junior: 3.000.- Ft/fő (2.000.- Ft/fő)
 • Freestyle: 9.000.- Ft/fő (7.500.- Ft/fő)

Nevezés

Itt a honlapon a nevezési űrlap kitöltésével és a nevezési díj elutalásával. A nevezési űrlapon egyszerre több kategóriába is lehet nevezni, de ez esetben az összes kiválasztott kategória nevezési díja kiszámlázásra kerül.

A nevezés végső határideje: 2022.08.26. (A nevezési díjnak 08.30. keddig be kell érkeznie.)

Előnevezés kedvezményes díjon 2022.07.31. éjfélig!

Zsűrizés

Értékelés során a bírók megjelenés, kreativitás,  íz és kivitelezés szempontok alapján pontozzák a beadott hamburgereket. A legmagasabb összpontszám tulajdonosa nyeri a versenyt.

A profi kategóriát egy 4 emberből álló szakmai főzsűri pontozza. A többi kategóriában 1 főbíró vezetésével, külön zsűrivel történik a pontozás.

A főzsűri tagjai

 • Jancsa Jani – Bamba Marha Burger Bár
 • Thür Ádám – Séf, IKON Debrecen
 • Rauf Sven Tamás – A Gasztrokibic
 • Zákány Dániel – A Grillakadémia társalapítója

Pontozás

Értékelés során a bírók megjelenés, kreativitás,  íz és kivitelezés szempontok alapján pontozzák a beadott hamburgereket. A legmagasabb összpontszám tulajdonosa nyeri a versenyt. Holtverseny esetén az végez elől, aki több zsűritagnál szerepel magasabb helyezésen. Amennyiben így is holtverseny van, akkor a zsűr holtversenyt hirdet. A Profi kategóriát egy 4 emberből álló főzsűri pontozza. A többi kategóriában 1 főbíró vezetésével, külön zsűrivel történik a pontozás. A zsűrizés anonim módon zajlik, a beadott burger sorszámot kap, a zsűri kizárólag ezt a sorszámot ismeri.

Megszerezhető pontok:

 • íz: 0-50 pont
 • megjelenés: 0-50 pont
 • harmónia/arányok: 0-50 pont
 • kreativitás: 0-50 pont

Steak kategória

A verseny leírása

Minden versenyző 1 szelet Hortobágy Angus hátszínt választ sorsolásos sorrendben a nap elején. A zsűri a steak kategóriában nem csak a hús sütést, alapanyag felhasználást értékeli, hanem komplett tálalást vár, esetlegesen szósszal és körettel. Beadás saját tányéron, 10 perces egyéni időintervallumra időzítve egy rövid leírással, ami szintén kódot kap az anonim értékeléshez.

Kategóriák

 • Egyéni profi

Kötelező alapanyag

Hortobágy Angus hátszín

Nevezési díjak

Zárójelben az előnevezési díjak.

 • Egyéni profi: 20.000.- Ft/fő (18.000.- Ft/fő)

Nevezés

Itt a honlapon a nevezési űrlap kitöltésével és a nevezési díj elutalásával. A nevezési űrlapon egyszerre több kategóriába is lehet nevezni, de ez esetben az összes kiválasztott kategória nevezési díja kiszámlázásra kerül.

A nevezés végső határideje: 2022.08.26. (A nevezési díjnak 08.30. keddig be kell érkeznie.)

Előnevezés kedvezményes díjon 2022.07.31. éjfélig!

Zsűrizés-pontozás

A zsűri a steak kategóriában nem csak a hús sütést, alapanyag felhasználást értékeli, hanem komplett tálalást vár, esetlegesen szósszal és körettel.

Megszerezhető pontok:

 • Nyersanyagok felhasználása (kiemelten hús) : 20 pont
 • Technológia használata (BBQ, grillezési) : 10 pont
 • Fűszerek / Pácok használata, ízharmónia : 10 pont
 • Prezentáció, kinézet, tálalás : 10 pont
 • Ötletesség, kreativitás : 10 pont

 

Zsűritagok:

 • A zsűri szakmai vezetője Sebestyén András, a bécsi Darose Vienna és Olive éttermek kulináris vezetője , CEO-ja, a 2002-es luxemburgi Culinary World Cup aranyérmese.
 • Thür Ádám – Séf, IKON Debrecen
 • Ekmann László – Angus tenyésztő, a FARM54 Családi Gazdaság tulajdonosa
 • Jeneses József – Késkészítő

Kóstolás-időzítés

A zsűri részére biztosítani kell 1-1 adagot az elkészített ételből saját tányéron tálalva, 10 perces időbeosztással beadva. Kóstolásig szükség esetén a zsűri helyiségben melegítőlámpa biztosítja az étel melegen tartását.

Díjazás

1. Helyezett 80 ezer forintos pénzdíj
2-3. helyezett tárgyi ajándékok

Nevezési űrlap

Nevezési határidő: 2022.08.26.éjfél

Ennyi időd van még nevezni:

 • 00nap
 • 00óra
 • 00perc
 • 00mp
Kérjük jelöld be melyik kategóriában nevezel. Több is választható, de ez esetben minden kategória nevezési díja számlázásra kerül.
A nevezési díjról minden esetben számlát állítunk ki, ehhez kérjük add meg az adataidat.

Nevezési lista

A listán azok szerepelnek akiktől beérkezett a nevezési díj.
Ha utaltál és mégsem találod magad, kérjük jelezd ügyfélszolgálatunkon.

Hamburger kategória

 1. Balla Ákos
 2. Batta László
 3. Berecz Attila
 4. Berta Máté
 5. Berzétei Sándor
 6. Billege András
 7. Dan-Szögi Zsófia
 8. Für Ádám
 9. Győri Tibor
 10. Imre Gábor
 11. Kapacina Kevin
 12. Karmacsi Gábor
 13. Korda Nándor
 14. László Imre
 15. Lehoczki Adorjan
 16. Mári Vivien
 17. Riczu Gábor
 18. Sajó József Zsolt
 19. Szabó Martin
 20. Szabó László
 21. Szabó Sándor
 22. Tímár Dávid
 23. Valkó Tamás
 24. Várallyai Zoltán Gábor
 25. Vizsolyi Róbert
 26. Vozár Dávid
 27. Zombori Csongor (a címvédő, a 2021 évi Ország burgere készítője)
 28. Zsirai László
 1. Dr. Becsky Áron
 2. Bocz Márk
 3. Cserey István 
 4. Hütter Richárd
 5. Jenei Gabriella
 6. Karácsony László
 7. Makai András
 8. Papp Ádám
 9. Porcsin Márk
 10. Tajta Attila
 11. Tömöri Krisztián
 12. Sütő Tamás
 13. Vámosi Róbert
 1. Dr. Becsky Áron - Becsky család
 2. Bátyi Dávid - Pilisi Betyárok
 3. Dan-Szögi Zsófia - Feketeszakáll
 4. Jepur Péter - Rextorante
 5. Komódi Bence - Street Boys
 6. Kovács Attila - Puha Macik
 7. Láng Zoltán - JZN
 8. Hadadi Imre - Full Profik
 9. Makai András - BBQ Mania
 10. Molnár László - Lacik konyhája
 11. Oláh Bertold - FutureManagement
 12. Ónodi Csaba - Hortobágy Menti Húsmarhatartók
 13. Papp Róbert - Füstbe ment terv
 14. Sántha-Gacsó Katalin - Corner Bisztró
 15. Tajta Attila - CFS
 16. Vámosi Róbert - V-DESIGN
 17. Vizsolyi Róbert - Forró Kutya BBQ
 1. Balla Ákos
 2. Batta László
 3. Berecz Attila
 4. Billege András
 5. Dan-Megyeri Tamás
 6. Képes Lukács
 7. Makai András
 8. Márton Attila
 9. Papp Ádám
 10. Riczu Gábor
 11. Sajó József Zsolt
 12. Szabó Sándor
 13. Szűcs Róbert Lúciusz
 14. Várallyai Zoltán Gábor
 15. Versegi Tamás
 16. Vizsolyi Róbert
 17. Vozár Dávid
 1. Anga Martin
 2. Berecz Hunor
 3. Képes Lukács
 4. Thür Dominic
 5. Zsiray Áron

Steak kategória

 1. Alföldi Viktor
 2. Balla Ákos
 3. Batta László
 4. Dr. Becsky Áron
 5. Berecz Attila
 6. Makai András
 7. Tarjányi András
 8. Sütő Tamás

A verseny végeredménye

Az II. Szaft 'N Burger országos hamburgersütő verseny & steaksütő tusa díjazottjai

Hamburger kategória

Zsűritagok száma: 4

Megszerezhető összpontszám: 800 pont.

Helyezés Versenyző neve Pontszám
1
Valkó Tamás
725
2
Lehoczki Adorjan
650
3
Berecz Attila
645
4
Batta László
555
5
Szabó Sándor
535
6
Sajó József Zsolt
485

Zsűritagok száma: 4

Megszerezhető összpontszám: 800 pont.

Helyezés Versenyző neve Pontszám
1
Vámosi Patrik
705
2
Makai András
690
3
Horváth Bálint
650
4
Hütter Richárd
605
4
Tömöri Krisztián
605
6
Bocz Márk
603

Zsűritagok száma: 4

Megszerezhető összpontszám: 800 pont.

Helyezés Csapat neve Pontszám
1
Rextorante
640
2
Future Management
580
3
Becsky család
540
3
Forró Kutya BBQ
540
5
Pilisi Betyárok
530
5
Corner Bisztró Hajdúböszörmény
530

Zsűritagok száma: 4

Megszerezhető összpontszám: 800 pont.

Helyezés Versenyző neve Pontszám
1
Dan-Megyeri Tamás
580
2
Szabó Sándor
560
3
Makai András
555
4
Versegi Tamás
520
5
Vizsolyi Róbert
500
6
Szűcs Róbert Lúciusz
460

Zsűritagok száma: 4

Megszerezhető összpontszám: 800 pont.

Helyezés Versenyző neve Pontszám
1
Thür Dominic
740
2
Képes Lukács
690
3
Zsiray Áron
665
4
Anga Martin
635
5
Berecz Hunor
475

Steaksütő tusa

Zsűritagok száma: 4

Megszerezhető összpontszám: 240 pont.

Helyezés Versenyző neve Pontszám
1
Batta László
221
2
Makai András
195
3
Alföldi Viktor
184
4
Berecz Attila
173
5
Balla Ákos
169
6
Tarjányi András
162

Pillants be a tavalyi rendezvénybe

Ízelítőnek egy kis galéria a 2021 évi rendezvényről.

És én?

Amennyiben nem látod a neved a helyezettek között, vagy szeretnéd látni a kritériumok szerinti bontást add meg a regisztrációs adataidat és emailben elküldjük a saját pontjaidat részletes bontásban. Helyezést a 6. helyen túl nem adunk ki.

GYIK

Gyakori kérdések

Nyugodtan, az alsó korhatárnál nem leszünk szigorúak. Várjuk szeretettel! 😃

Igen, ezért is fontos a nevezési űrlapon megjelölni ki milyen sütővel érkezik.

Így van, a húspogácsa kivitelével mindenki saját fantáziája, kreativitása, tapasztalata alapján dönti el milyen alapanyagokat használ fel. Ha van egy bevált zsömle recepted, egy tuti szószod, ezeket nyugodtan készítsd el otthon, hogy a versenyen már csak a tökéletes burger összerakására kelljen koncentrálni.

Igen, akinek étterme, hamburgerezője van,  profi szakács az egyéni profi kategóriában indulhat, de természetesen freestyle-ban is nevezhet. Amatőrben viszont hamburgerezőt vezető embernek, szakácsnak nem lehet nevezni, viszont az amatőröknek is nyitva áll a freestyle kategória is.

Erre már nincs lehetőség de a kilátogatóknak lesznek kint előre szerződött hamburgerező és barbecue-s standok, házi sörfőzdék, boros stand.

A szervezők minden nevező részére 1 db sörasztalt és egy padot biztosítanak, ezen felüli tároló illetve ülőalkalmatosságról mindenkinek magának kell gondoskodnia.

A freestyle kategórián kívül minden kategóriában a Hortobágy Angus 140 grammos húspogácsáját kapják a nevezők. A pogácsa átmérője 10 centiméter, kettesével lesznek vákuumfóliázva és egy versenyző 2 db pogácsát kap. A freestyle kategóriában mindenki magának hozza a pogácsának valót.

Önálló áram kiállást nem tudunk mindenkinek biztosítani, de a közös sütőhelynél lesz lehetőség áramvételre.

A verseny a burger kiosztással és a bepakolással kezdődik. Profi versenyeken a burgerek elkészítéséhez sokan sok időt vesznek igénybe. Sok a nevező és nyilván a profiknak szerettünk volna a legtöbb időt adni. Ha pedig Te nagyon hamar készíted el a versenyburgert, akkor akklimatizálódj, hangolódj, kóstolj finom söröket (mértékkel) és élvezd a pikniket.

Alapvetően szívesen látjuk a békés házi kedvenceket, akiért a gazdája, mint mindenhol közterületen, felelősséggel tartozik. A húsoktól tartsátok távol őket, de egyébként örülünk a jelenlétüknek.

Támogatóink