GYIK
Gyakori kérdések
Nyugodtan, az alsó korhatárnál nem leszünk szigorúak. Várjuk szeretettel! 😃
Igen, ezért is fontos a nevezési űrlapon megjelölni ki milyen sütővel érkezik.
Így van, a húspogácsa kivitelével mindenki saját fantáziája, kreativitása, tapasztalata alapján dönti el milyen alapanyagokat használ fel. Ha van egy bevált zsömle recepted, egy tuti szószod, ezeket nyugodtan készítsd el otthon, hogy a versenyen már csak a tökéletes burger összerakására kelljen koncentrálni.
Igen, akinek étterme, hamburgerezője van, profi szakács az egyéni profi kategóriában indulhat, de természetesen freestyle-ban is nevezhet. Amatőrben viszont hamburgerezőt vezető embernek, szakácsnak nem lehet nevezni, viszont az amatőröknek is nyitva áll a freestyle kategória is.
Erre már nincs lehetőség de a kilátogatóknak lesznek kint előre szerződött hamburgerező és barbecue-s standok, házi sörfőzdék, boros stand.
A szervezők minden nevező részére 1 db sörasztalt és egy padot biztosítanak, ezen felüli tároló illetve ülőalkalmatosságról mindenkinek magának kell gondoskodnia.
A freestyle kategórián kívül minden kategóriában a Hortobágy Angus 140 grammos húspogácsáját kapják a nevezők. A pogácsa átmérője 10 centiméter, kettesével lesznek vákuumfóliázva és egy versenyző 2 db pogácsát kap. A freestyle kategóriában mindenki magának hozza a pogácsának valót.
Önálló áram kiállást nem tudunk mindenkinek biztosítani, de a közös sütőhelynél lesz lehetőség áramvételre.
A verseny a burger kiosztással és a bepakolással kezdődik. Profi versenyeken a burgerek elkészítéséhez sokan sok időt vesznek igénybe. Sok a nevező és nyilván a profiknak szerettünk volna a legtöbb időt adni. Ha pedig Te nagyon hamar készíted el a versenyburgert, akkor akklimatizálódj, hangolódj, kóstolj finom söröket (mértékkel) és élvezd a pikniket.
Alapvetően szívesen látjuk a békés házi kedvenceket, akiért a gazdája, mint mindenhol közterületen, felelősséggel tartozik. A húsoktól tartsátok távol őket, de egyébként örülünk a jelenlétüknek.