Egy nap a hamburger körül

Légy ott ahol az ország burgere megszületik!

 • 00nap
 • 00óra
 • 00perc
 • 00mp

Profi pénzdíjas hamburgersütő verseny Az ország burgere címért.

A Szaft ’N Burger 2021 őszén azzal a céllal debütál, hogy hosszú távon Debrecen városában minden évben összehozza a hamburger hazai szerelmeseit.

A célunk, hogy egy szakmai, transzparens zsűrizés mellett a profik mezőnyében indulók közül itt válasszuk ki Az ország burgerét, de várjuk a hamburgert szerető családokat, baráti társaságokat és a gyerekeket is, hiszen a pénzdíjas profi kategória mellett amatőr egyéni kategória, csapatverseny, junior verseny és freestyle verseny (más húsokkal, hallal, vagy éppen vegán  összetevőkkel) is megrendezésre kerül.  A profi, az amatőr, a csapat és a junior kategóriában a verseny a Hortobágy Angus prémium pogácsáival zajlik, melyet a szervezők biztosítanak.

Légy ott az egész napos hamburger dzsemborin, nézd meg a profikat, hallgasd meg a szakmai előadásokat, indulj családi vagy baráti csapattal, és kóstold meg számos hamburgerező, barbecue csapat finomságait és a házi söröket.

Kategóriák

Egyéni profi

A szakmában jártas, gyakorlott szereplők egyéni versenye. A győztes alkotás kapja az ország burgere címet!
(A profi kategóriában induló nem nevezhet sem amatőr, sem amatőr csapat kategóriában.)

Nevezési díj: 20.000.- Ft/fő

Az első helyezett jutalma 220.000.- Ft pénznyeremény, valamint Az ország burgere cím mellé járó vándorserleg.
A második helyezett 80.000.- a harmadik helyezett 50.000.- Ft pénzjutalomban részesül.

Egyéni amatőr

Ha nem vagy hivatásos burgerkészítő, viszont szívesen megméretnéd magad egy versenyen akkor itt a helyed.

Nevezési díj: 8.000.- Ft/fő

Az első 3 helyezett tárgynyereményben részesül összesen 80.000.- Ft értékben.

Csapat amatőr

Ha a lámpaláz visszatart az egyéni indulástól, vagy csak úgy érzitek együtt tudtok nagyot alkotni, induljatok csapatban. 2-4 fős családi, baráti társaságok, céges kollektívák jelentkezését várjuk.

Nevezési díj: 15.000.- Ft/csapat

Az első helyezett díja 50.000.- Ft pénznyeremény.
A második és harmadik helyezett tárgynyereményben részesül összesen 70.000.- Ft értékben.

Junior

12-18* év közötti bátor fiatalok kategóriája, akik tudják, a burgersütést nem lehet elég korán kezdeni, és ezt meg is szeretnék mutatni.

Nevezési díj: 2.000.- Ft/fő

Az első 3 helyezett tárgynyereményben részesül összesen 60.000.- Ft értékben.

*12 év alatti versenyző szülői felügyelet mellett indulhat

Freestyle

Nem a marhahús a kedvenc alapanyagod? Akkor ez a Te kategóriád! Csirke, hal, strucc, vagy akár vegán pogácsa is lehet benne. A lényeg, hogy az összetevő darálva kerüljön felhasználásra, hisz attól burger a burger.

Nevezési díj: 8.000.- Ft/fő

Az első 3 helyezett tárgynyereményben részesül összesen 80.000.- Ft értékben.

Zsűri

Jani a Burgerblog alapítója, gasztroblogger, a világ élvonalában szereplő budapesti Bamba Marha Burger Bár szakmai vezetője, a Nagy Burgerkönyv szerzője.

Jancsa Jani

A zsűri elnöke

Pataky Péter itthoni séfkarrierjét a debreceni IKON étteremben kezdte, miután hazatért Angliából, ahol igazából megtalálta hivatását. Legfőbb célkitűzése a magyar konyha értékeinek újszerű megmutatása.

Pataky Péter

Séf

Áron a Laposa Birtokon kezdte pályafutását, majd a Vendéglő a KisBíróhoz étteremben volt konyhafőnök. Ebben az időben ért meg benne a gondolat, hogy varázslás helyett, makettkedés nélkül, a legőszintébben szeretne szívből főzni. Ennek első kinyilatkoztatása a Kavics. Foodtruck, ahol 2021 nyarán teljesedett ki.

Tauber Áron

Séf

Zákány Dani a debreceni Grillakadémia alapítója. A szakácsiskola elvégzése után a Hanna Kincse birtokon dolgozott, majd 2018-ban találkozott Nagy Bencével, aki már addigra beleásta magát a smokerek és a barbecue világába. Dani azóta is a magas minőségű alapanyagok, a speciális sütési technológiák és a füst szeretetének triumvirátusa körül éli életét.

Zákány Dániel

Grillakadémia

Egész napos programok

hamburger utca

grill-bbq

szereplőkkel

kézműves sörökkel

szakmai előadások

Hogyan süss burgert otthon?

jani tippjei

családi programok

Versenykiírás

a

bemutatja

Országos hamburger sütő verseny

A verseny szervezője: Hortobágy Angus Kft.
Kapcsolattartó: Kun Álmos - a szervezőcsapat vezetője

A verseny leírása

Az eszközeid részére 3 x 3 m versenyterületet biztosítunk, itt kell elférnie a sütődnek, asztalodnak és az elkészítéshez szükséges egyéb felszerelésednek. A szervezők minden nevező részére 1 db sörasztalt biztosítanak, ezen felüli tároló illetve ülőalkalmatosságról mindenkinek magának kell gondoskodnia.

A verseny kötelező elemét a Hortobágy Angus húspogácsát a szervezők biztosítják. Kivéve a FREESTYLE kategóriában, ahol bármilyen 130-150 grammos darált összetevő, hőkezelve felhasználható. Minden kategóriában tetszés szerinti zsemlében és ízesítéssel elkészítheted a legjobb hamburgeredet a zsűri részére.  A hamburgered bármilyen hőforráson megsütheted. Amennyiben nincsen saját eszközöd, korlátozottan közös sütő használata egyéni idő ablakkal megoldható.

Kategóriák

 • Egyéni profi (max 40 fő)
 • Egyéni amatőr
 • Csapat amatőr (2-4 fős csapat)
 • Junior (12-18 év között)
 • Freestyle

Kötelező alapanyag

 • Egyéni profi: Hortobágy Angus húspogácsa
 • Egyéni amatőr: Hortobágy Angus húspogácsa
 • Csapat amatőr: Hortobágy Angus húspogácsa
 • Junior: Hortobágy Angus húspogácsa
 • Freestyle: Bármilyen darált, vagy apróra vágott hús, állati vagy növényi fehérje, pogácsa formában, hőkezelve

Nevezési díjak

 • Egyéni profi: 20.000.- Ft/fő
 • Egyéni amatőr: 8.000.- Ft/fő
 • Csapat amatőr: 15.000.- Ft/csapat
 • Junior: 2.000.- Ft/fő
 • Freestyle: 8.000.- Ft/fő

Nevezés

Itt a honlapon a nevezési űrlap kitöltésével és a nevezési díj elutalásával. A nevezési űrlapon egyszerre több kategóriába is lehet nevezni, de ez esetben az összes kiválasztott kategória nevezési díja kiszámlázásra kerül.

Nevezési határidő: 2021.09.17. (A nevezési díjnak 09.21. keddig be kell érkeznie.)

Zsűrizés

Értékelés során a bírók megjelenés, kreativitás,  íz és kivitelezés szempontok alapján pontozzák a beadott hamburgereket. A legmagasabb összpontszám tulajdonosa nyeri a versenyt.

A profi kategóriát egy 4 emberből álló szakmai főzsűri pontozza. A többi kategóriában 1 főbíró vezetésével, külön zsűrivel történik a pontozás.

A főzsűri tagjai

 • Jancsa Jani – Bamba Marha Burger Bár
 • Pataky Péter – Séf
 • Tauber Áron – Séf
 • Zákány Dániel – Grillakadémia

Pontozás

Értékelés során a bírók megjelenés, kreativitás,  íz és kivitelezés szempontok alapján pontozzák a beadott hamburgereket. A legmagasabb összpontszám tulajdonosa nyeri a versenyt. Holtverseny esetén az végez elől, aki több zsűritagnál szerepel magasabb helyezésen. Amennyiben így is holtverseny van, akkor a zsűr holtversenyt hirdet. A Profi kategóriát egy 4 emberből álló főzsűri pontozza. A többi kategóriában 1 főbíró vezetésével, külön zsűrivel történik a pontozás. A zsűrizés anonim módon zajlik, a beadott burger sorszámot kap, a zsűri kizárólag ezt a sorszámot ismeri.

Megszerezhető pontok:

 • íz: 0-50 pont
 • megjelenés: 0-50 pont
 • harmónia/arányok: 0-50 pont
 • kreativitás: 0-50 pont

Nevezési űrlap

Nevezési határidő: 2021.09.17.(éjfél)

Ennyi időd van még nevezni:

 • 00nap
 • 00óra
 • 00perc
 • 00mp
Kérjük jelöld be melyik kategóriában nevezel. Több is választható, de ez esetben minden kategória nevezési díja számlázásra kerül.
A nevezési díjról minden esetben számlát állítunk ki, ehhez kérjük add meg az adataidat.

GYIK

Gyakori kérdések

Nyugodtan, az alsó korhatárnál nem leszünk szigorúak. Várjuk szeretettel! 😃

Igen, ezért is fontos a nevezési űrlapon megjelölni ki milyen sütővel érkezik.

Így van, a húspogácsa kivitelével mindenki saját fantáziája, kreativitása, tapasztalata alapján dönti el milyen alapanyagokat használ fel. Ha van egy bevált zsömle recepted, egy tuti szószod, ezeket nyugodtan készítsd el otthon, hogy a versenyen már csak a tökéletes burger összerakására kelljen koncentrálni.

Igen, akinek étterme, hamburgerezője van,  profi szakács az egyéni profi kategóriában indulhat, de természetesen freestyle-ban is nevezhet. Amatőrben viszont hamburgerezőt vezető embernek, szakácsnak nem lehet nevezni, viszont az amatőröknek is nyitva áll a freestyle kategória is.

Erre már nincs lehetőség de a kilátogatóknak lesznek kint előre szerződött hamburgerező és barbecue-s standok, házi sörfőzdék, boros stand.

A szervezők minden nevező részére 1 db sörasztalt biztosítanak, ezen felüli tároló illetve ülőalkalmatosságról mindenkinek magának kell gondoskodnia.

A freestyle kategórián kívül minden kategóriában a Hortobágy Angus 140 grammos húspogácsáját kapják a nevezők. A pogácsa átmérője 10 centiméter, kettesével lesznek vákuumfóliázva és egy versenyző 2 db pogácsát kap. A freestyle kategóriában mindenki magának hozza a pogácsának valót.

Támogatóink

 
 

kapcsolat

ha bármi kérdésed van a versennyel kapcsolatban, itt felteheted.

X