Egy nap a hamburger körül

Légy ott ahol az ország burgere megszületik!

Profi pénzdíjas hamburgersütő verseny Az ország burgere címért.

A Szaft ’N Burger 2021 őszén azzal a céllal debütál, hogy hosszú távon Debrecen városában minden évben összehozza a hamburger hazai szerelmeseit.

A célunk, hogy egy szakmai, transzparens zsűrizés mellett a profik mezőnyében indulók közül itt válasszuk ki Az ország burgerét, de várjuk a hamburgert szerető családokat, baráti társaságokat és a gyerekeket is, hiszen a pénzdíjas profi kategória mellett amatőr egyéni kategória, csapatverseny, junior verseny és freestyle verseny (más húsokkal, hallal, vagy éppen vegán  összetevőkkel) is megrendezésre kerül.  A profi, az amatőr, a csapat és a junior kategóriában a verseny a Hortobágy Angus prémium pogácsáival zajlik, melyet a szervezők biztosítanak.

Légy ott az egész napos hamburger dzsemborin, nézd meg a profikat, hallgasd meg a szakmai előadásokat, indulj családi vagy baráti csapattal, és kóstold meg számos hamburgerező, barbecue csapat finomságait és a házi söröket.

Kategóriák

Egyéni profi

A szakmában jártas, gyakorlott szereplők egyéni versenye. A győztes alkotás kapja az ország burgere címet!
(A profi kategóriában induló nem nevezhet sem amatőr, sem amatőr csapat kategóriában.)

Nevezési díj: 20.000.- Ft/fő

Az első helyezett jutalma 220.000.- Ft pénznyeremény, valamint Az ország burgere cím mellé járó vándorserleg.
A második helyezett 80.000.- a harmadik helyezett 50.000.- Ft pénzjutalomban részesül.

Egyéni amatőr

Ha nem vagy hivatásos burgerkészítő, viszont szívesen megméretnéd magad egy versenyen akkor itt a helyed.

Nevezési díj: 8.000.- Ft/fő

Az első 3 helyezett tárgynyereményben részesül összesen 80.000.- Ft értékben.

Csapat amatőr

Ha a lámpaláz visszatart az egyéni indulástól, vagy csak úgy érzitek együtt tudtok nagyot alkotni, induljatok csapatban. 2-4 fős családi, baráti társaságok, céges kollektívák jelentkezését várjuk.

Nevezési díj: 15.000.- Ft/csapat

Az első helyezett díja 50.000.- Ft pénznyeremény.
A második és harmadik helyezett tárgynyereményben részesül összesen 70.000.- Ft értékben.

Junior

12-18* év közötti bátor fiatalok kategóriája, akik tudják, a burgersütést nem lehet elég korán kezdeni, és ezt meg is szeretnék mutatni.

Nevezési díj: 2.000.- Ft/fő

Az első 3 helyezett tárgynyereményben részesül összesen 60.000.- Ft értékben.

*12 év alatti versenyző szülői felügyelet mellett indulhat

Freestyle

Nem a marhahús a kedvenc alapanyagod? Akkor ez a Te kategóriád! Csirke, hal, strucc, vagy akár vegán pogácsa is lehet benne. A lényeg, hogy az összetevő darálva kerüljön felhasználásra, hisz attól burger a burger.

Nevezési díj: 8.000.- Ft/fő

Az első 3 helyezett tárgynyereményben részesül összesen 80.000.- Ft értékben.

Zsűri

Jani a Burgerblog alapítója, gasztroblogger, a világ élvonalában szereplő budapesti Bamba Marha Burger Bár szakmai vezetője, a Nagy Burgerkönyv szerzője.

Jancsa Jani

A zsűri elnöke

Pataky Péter itthoni séfkarrierjét a debreceni IKON étteremben kezdte, miután hazatért Angliából, ahol igazából megtalálta hivatását. Legfőbb célkitűzése a magyar konyha értékeinek újszerű megmutatása.

Pataky Péter

Séf

Áron a Laposa Birtokon kezdte pályafutását, majd a Vendéglő a KisBíróhoz étteremben volt konyhafőnök. Ebben az időben ért meg benne a gondolat, hogy varázslás helyett, makettkedés nélkül, a legőszintébben szeretne szívből főzni. Ennek első kinyilatkoztatása a Kavics. Foodtruck, ahol 2021 nyarán teljesedett ki.

Tauber Áron

Séf

Zákány Dani a debreceni Grillakadémia alapítója. A szakácsiskola elvégzése után a Hanna Kincse birtokon dolgozott, majd 2018-ban találkozott Nagy Bencével, aki már addigra beleásta magát a smokerek és a barbecue világába. Dani azóta is a magas minőségű alapanyagok, a speciális sütési technológiák és a füst szeretetének triumvirátusa körül éli életét.

Zákány Dániel

Grillakadémia

Versenykiírás

a

bemutatja

Országos hamburger sütő verseny

A verseny szervezője: Hortobágy Angus Kft.
Kapcsolattartó: Kun Álmos - a szervezőcsapat vezetője

A verseny leírása

Az eszközeid részére 3 x 3 m versenyterületet biztosítunk, itt kell elférnie a sütődnek, asztalodnak és az elkészítéshez szükséges egyéb felszerelésednek. A szervezők minden nevező részére 1 db sörasztalt biztosítanak, ezen felüli tároló illetve ülőalkalmatosságról mindenkinek magának kell gondoskodnia.

A verseny kötelező elemét a Hortobágy Angus húspogácsát a szervezők biztosítják. Kivéve a FREESTYLE kategóriában, ahol bármilyen 130-150 grammos darált összetevő, hőkezelve felhasználható. Minden kategóriában tetszés szerinti zsemlében és ízesítéssel elkészítheted a legjobb hamburgeredet a zsűri részére.  A hamburgered bármilyen hőforráson megsütheted. Amennyiben nincsen saját eszközöd, korlátozottan közös sütő használata egyéni idő ablakkal megoldható.

Kategóriák

  • Egyéni profi (max 40 fő)
  • Egyéni amatőr
  • Csapat amatőr (2-4 fős csapat)
  • Junior (12-18 év között)
  • Freestyle

Kötelező alapanyag

  • Egyéni profi: Hortobágy Angus húspogácsa
  • Egyéni amatőr: Hortobágy Angus húspogácsa
  • Csapat amatőr: Hortobágy Angus húspogácsa
  • Junior: Hortobágy Angus húspogácsa
  • Freestyle: Bármilyen darált, vagy apróra vágott hús, állati vagy növényi fehérje, pogácsa formában, hőkezelve

Nevezési díjak

  • Egyéni profi: 20.000.- Ft/fő
  • Egyéni amatőr: 8.000.- Ft/fő
  • Csapat amatőr: 15.000.- Ft/csapat
  • Junior: 2.000.- Ft/fő
  • Freestyle: 8.000.- Ft/fő

Nevezés

Itt a honlapon a nevezési űrlap kitöltésével és a nevezési díj elutalásával. A nevezési űrlapon egyszerre több kategóriába is lehet nevezni, de ez esetben az összes kiválasztott kategória nevezési díja kiszámlázásra kerül.

Nevezési határidő: 2021.09.17. (A nevezési díjnak 09.21. keddig be kell érkeznie.)

Zsűrizés

Értékelés során a bírók megjelenés, kreativitás,  íz és kivitelezés szempontok alapján pontozzák a beadott hamburgereket. A legmagasabb összpontszám tulajdonosa nyeri a versenyt.

A profi kategóriát egy 4 emberből álló szakmai főzsűri pontozza. A többi kategóriában 1 főbíró vezetésével, külön zsűrivel történik a pontozás.

A főzsűri tagjai

  • Jancsa Jani – Bamba Marha Burger Bár
  • Pataky Péter – Séf
  • Tauber Áron – Séf
  • Zákány Dániel – Grillakadémia

Pontozás

Értékelés során a bírók megjelenés, kreativitás,  íz és kivitelezés szempontok alapján pontozzák a beadott hamburgereket. A legmagasabb összpontszám tulajdonosa nyeri a versenyt. Holtverseny esetén az végez elől, aki több zsűritagnál szerepel magasabb helyezésen. Amennyiben így is holtverseny van, akkor a zsűr holtversenyt hirdet. A Profi kategóriát egy 4 emberből álló főzsűri pontozza. A többi kategóriában 1 főbíró vezetésével, külön zsűrivel történik a pontozás. A zsűrizés anonim módon zajlik, a beadott burger sorszámot kap, a zsűri kizárólag ezt a sorszámot ismeri.

Megszerezhető pontok:

  • íz: 0-50 pont
  • megjelenés: 0-50 pont
  • harmónia/arányok: 0-50 pont
  • kreativitás: 0-50 pont

Nevezési űrlap

Nevezési határidő: 2021.09.17.(éjfél)

Ennyi időd van még nevezni:

  • 00nap
  • 00óra
  • 00perc
  • 00mp
Kérjük jelöld be melyik kategóriában nevezel. Több is választható, de ez esetben minden kategória nevezési díja számlázásra kerül.
A nevezési díjról minden esetben számlát állítunk ki, ehhez kérjük add meg az adataidat.

Nevezési lista

  • Egyéni profi
  • Egyéni amatőr
  • Csapat amatőr
  • Freestyle
  • Junior
  1.  Balla Ákos
  2.  Bánszki Viktor
  3.  Batta László
  4.  Berecz Attila
  5.  Berzétei Sándor
  6.  Budai Balázs
  7.  Bunta Loránd
  8.  Chebli Azzedine
  9.  Csillag Levente
  10.  Czerődi Zsófia
  11.  Czibere Gergő
  12.  Czigléczky Tibor
  13.  Dan-Szögi Zsófia
  14.  Fritsch Gergő
  15.  Gyugos Tamás
  16.  Herédi Szabolcs
  17.  Kovács Attila
  18.  Lehoczki Adorjan
  19.  Olajos Szabolcs
  20.  Ötvös Béla
  21.  Parti Ágnes
  22.  Pálffy-Szabó Katalin
  23.  Pichler Róbert
  24.  Riczu Gábor
  25.  Sagi Gergő
  26.  Székely György Géza
  27.  Szilágyi Zoltán
  28.  Szombathelyi Ádám
  29.  Tabaka Erika
  30.  Tarsoly László
  31.  Tőkés István
  32.  Turzai Ferenc
  33.  Vizsolyi Róbert
  34.  Zombori Csongor
  35.  Zsirai László
  1.  Cserey István
  2.  Gaál László
  3.  Józsa Ádám
  4.  Katona Richárd
  5.  Makai András
  6.  Papp Ádám
  7.  Phrakonkham Sengpraseuth
  8.  Plánk Ádám László
  9.  Tóth Dániel
  10.  Tömöri Krisztián
  11.  Vámosi Róbert
  1.  Dr. Becsky Áron - Becsky család
  2.  Bogár Márk - U-mami
  3.  Fülöp Miklós - Madarasi betyárok
  4.  Kaszásné Kovács Nikolett - Non Plus Ultra
  5.  Kohári Zsolt - Spring Dawn BBQ
  6.  Menyhért Viktor - Feketeszakáll
  7.  Nagy Bálint - BBQ Brothers
  8.  Ónodi Csaba - Hortobágymenti Húsmarhatartók
  9.  Sütő József - Purina
  10.  Szolnoki Krisztián - Öcsike
  11.  Szunai Miklós - Pákászok
  12.  Vámosi Róbert - V-Design
  1.  Balla Ákos
  2.  Bánszki Otília
  3.  Batta László
  4.  Berecz Attila
  5.  Berzétei-Jámbrik Vivien
  6.  Czerődi Zsófia
  7.  Czigléczky Tibor
  8.  Dan-Megyeri Tamás
  9.  Papp Ádám
  10.  Papp Levente
  11.  Plánk Ádám László
  12.  Szombathelyi Ádám
  13.  Tabaka Erika
  14.  Vizsolyi Róbert
  15.  Zombori Csongor
  1.  Cservák Zaránd
  2.  Gacsádi Renáta
  3.  Képes Lukács
  4.  Páli Andrea Szilvia
  5.  Székely György
  6.  Székely Lili
  7.  Zsiray Áron

Eredmények

Az I. Szaft 'N Burger országos hamburgersütő verseny díjazottjai kategóriánként.

  • Egyéni profi
  • Egyéni amatőr
  • Csapat amatőr
  • Freestyle
  • Junior

Zsűritagok száma: 4.

Megszerezhető összpontszám: 800 pont.

Helyezés Versenyző neve Pontszám
1
Zombori Csongor
563
2
Tőkés István
520
3
Batta László
519
4
Dan-Szögi Zsófia
486
5
Riczu Gábor
470
6
Vizsolyi Róbert
465

Zsűritagok száma: 3.

Megszerezhető összpontszám: 600 pont.

Helyezés Versenyző neve Pontszám
1
Vámosi Róbert
457
2
Gaál László
455
2
Makai András
455
4
Tóth Dániel
430
5
Cserey István
390
6
Tömöri Krisztián
210

Zsűritagok száma: 3.

Megszerezhető összpontszám: 600 pont.

Helyezés Csapat neve Pontszám
1
Feketeszakáll
380
2
Hortobágymenti Húsmarhatartók
375
3
U-Mami
340
4
BBQ Brothers
325
5
V-Design
305
6
Purina
265

Zsűritagok száma: 3.

Megszerezhető összpontszám: 600 pont.

Helyezés Versenyző neve Pontszám
1
Balla Ákos
510
2
Tabaka Erika
481
3
Plánk Ádám László
415
4
Batta László
386
5
Berecz Attila
355
6
Dan-Megyeri Tamás
345

Zsűritagok száma: 3.

Megszerezhető összpontszám: 600 pont.

Helyezés Versenyző neve Pontszám
1
Képes Lukács
390
2
Zsiray Áron
315
3
Cservák Zaránd
285
4
Székely György
175
5
Gacsádi Renáta
152
6
Székely Lili
145
7
Páli Andrea Szilvia
119

És én?

Amennyiben nem látod a neved a helyezettek között, vagy szeretnéd látni a kritériumok szerinti bontást add meg a regisztrációs adataidat és emailben elküldjük a saját pontjaidat részletes bontásban. Helyezést a 6. helyen túl nem adunk ki.

GYIK

Gyakori kérdések

Nyugodtan, az alsó korhatárnál nem leszünk szigorúak. Várjuk szeretettel! 😃

Igen, ezért is fontos a nevezési űrlapon megjelölni ki milyen sütővel érkezik.

Így van, a húspogácsa kivitelével mindenki saját fantáziája, kreativitása, tapasztalata alapján dönti el milyen alapanyagokat használ fel. Ha van egy bevált zsömle recepted, egy tuti szószod, ezeket nyugodtan készítsd el otthon, hogy a versenyen már csak a tökéletes burger összerakására kelljen koncentrálni.

Igen, akinek étterme, hamburgerezője van,  profi szakács az egyéni profi kategóriában indulhat, de természetesen freestyle-ban is nevezhet. Amatőrben viszont hamburgerezőt vezető embernek, szakácsnak nem lehet nevezni, viszont az amatőröknek is nyitva áll a freestyle kategória is.

Erre már nincs lehetőség de a kilátogatóknak lesznek kint előre szerződött hamburgerező és barbecue-s standok, házi sörfőzdék, boros stand.

A szervezők minden nevező részére 1 db sörasztalt és egy padot biztosítanak, ezen felüli tároló illetve ülőalkalmatosságról mindenkinek magának kell gondoskodnia.

A freestyle kategórián kívül minden kategóriában a Hortobágy Angus 140 grammos húspogácsáját kapják a nevezők. A pogácsa átmérője 10 centiméter, kettesével lesznek vákuumfóliázva és egy versenyző 2 db pogácsát kap. A freestyle kategóriában mindenki magának hozza a pogácsának valót.

Önálló áram kiállást nem tudunk mindenkinek biztosítani, de a közös sütőhelynél lesz lehetőség áramvételre.

A verseny a burger kiosztással és a bepakolással kezdődik. Profi versenyeken a burgerek elkészítéséhez sokan sok időt vesznek igénybe. Sok a nevező és nyilván a profiknak szerettünk volna a legtöbb időt adni. Ha pedig Te nagyon hamar készíted el a versenyburgert, akkor akklimatizálódj, hangolódj, kóstolj finom söröket (mértékkel) és élvezd a pikniket.

Alapvetően szívesen látjuk a békés házi kedvenceket, akiért a gazdája, mint mindenhol közterületen, felelősséggel tartozik. A húsoktól tartsátok távol őket, de egyébként örülünk a jelenlétüknek.

Támogatóink

 
 

kapcsolat

ha bármi kérdésed van a versennyel kapcsolatban, itt felteheted.

X