A

bemutatja

országos hamburgersütő verseny
& steaksütő tusa

A HAMBURGER
ÜNNEPE
DEBRECENBEN
2024. szeptember 7.

Profi pénzdíjas hamburgersütő verseny Az ország burgere címért,
kiegészülve egy steaksütő tusával.

2024-ban immár 4. alkalommal lesz Debrecen egy napra a burger fővárosa!

Legyen Tiéd az ország burgere!!

Egy fantasztikus nap a hamburger körül. Profi egyéni verseny, egyéni amatőr-, freestyle- és junior kategória, illetve csapatverseny családoknak, barátoknak, céges csapatoknak! Ha kedved van, a burger mellett steak kategóriában is indulhatsz!

Ha szereted a burgert és a minőségi húsokat, akkor akár résztvevőként, akár nézőként itt a helyed. Szeptemberben megtudjuk ki az a mester, aki megalkotja az ország burgerét. A profi versenyen komoly pénzdíjakért, értékes ajádnékokért és persze a vándorserlegért is folyik a küzdelem. Várjuk a baráti-, céges- és családi csapatok nevezését, rendezünk versenyt egyéni, amatőr, freestyle (minden ami nem marhahús), és junior kategóriában is.
Emellett a grillrácson akár steak kategóriában is indulhatsz majd!

A rendezvényen profik tartanak burgersütő- és grill oktatást, lesz élő zenei program, kóstolhatsz finom házi söröket és persze hamburger és barbecue finomságokat.

Kategóriák

Hamburgersütő verseny

Egyéni amatőr

Ha nem vagy hivatásos burgerkészítő
10.000 Ft /fő
  • Ha imádsz burgert készíteni, de nem ez a hivatásod, itt a helyed.
  • Az első 3 helyezett értékes tárgyjutalmakban részesül a BBQ Mánia, a Chiliyard, a Bamba Marha Burger Bár, illetve a Hortobágy Angus felajánlásaiból.

Csapat open

Ha közösen tudtok nagyot alkotni
20.000 Ft /csapat
  • Családi, baráti társaságok, céges kollektívák jelentkezését várjuk.
  • Az első helyezett nyereménye 50e Ft készpénz, valamint értékes tárgyjutalmak.
  • Az második és harmadik helyezett csapat szintén értékes tárgyjutalomban részesül.

Freestyle

Minden, ami nem marhahús
10.000Ft /fő
  • Ha nem marhahússal készül a kedvenc burgered, itt tudsz indulni.
  • Az első 3 helyezett értékes tárgyjutalmakban részesül a BBQ Mánia, a Chiliyard, a Bamba Marha Burger Bár, illetve a Hortobágy Angus felajánlásaiból.

Junior

12-18 év közötti bátor fiatalok kategóriája
3.000Ft /fő
  • A burgersütést nem lehet elég korán kezdeni, itt megmutathatod.
  • Az első 3 helyezett értékes tárgyjutalmakban részesül a BBQ Mánia, a Chiliyard, a Bamba Marha Burger Bár, illetve a Hortobágy Angus felajánlásaiból.

Steaksütő tusa

Egyéni profi

Bárki indul steak kategóriában, profi lesz
15.000 Ft /fő
  • Az alapanyagot a szervezők biztosítják. Minden induló egy
    Hortobágy Angus Picanha szeletet kap, mellyel dolgozhat.
  • Az első helyezett nyereménye 80.000.- Ft készpénz,
    valamint értékes tárgynyeremények.

Zsűri

Hamburger profi kategória

Jani a Burgerblog alapítója, gasztroblogger, a világ élvonalában szereplő budapesti Bamba Marha Burger Bár szakmai vezetője, a Nagy Burgerkönyv szerzője.

Jancsa Jani

A zsűri elnöke

Zákány Dani a debreceni Grillakadémia alapítója. A szakácsiskola elvégzése után a Hanna Kincse birtokon dolgozott, majd 2018-ban találkozott Nagy Bencével, aki már addigra beleásta magát a smokerek és a barbecue világába. Dani azóta is a magas minőségű alapanyagok, a speciális sütési technológiák és a füst szeretetének triumvirátusa körül éli életét.

Zákány Dániel

Grillakadémia


Pataky Péter itthoni séfkarrierjét a debreceni IKON étteremben kezdte, miután hazatért Angliából, ahol igazából megtalálta hivatását. Legfőbb célkitűzése a magyar konyha értékeinek újszerű megmutatása.

Pataky Péter

Séf

Thür Ádám 2018-ban angliai, Michelin csillagos tapasztalattal érkezett az Ikon Debrecen élére, ahol a modern európai és a hagyományos magyar konyha fogásait kistermelői alapanyagokból álmodja meg. Ádám szerint a kulcs a részletekben rejlik: a jó hús titka a jó tenyésztő.

Thür Ádám

Séf

Steaksütő tusa

Pataky Péter itthoni séfkarrierjét a debreceni IKON étteremben kezdte, miután hazatért Angliából, ahol igazából megtalálta hivatását. Legfőbb célkitűzése a magyar konyha értékeinek újszerű megmutatása.

Pataky Péter

Séf

Zákány Dani a debreceni Grillakadémia alapítója. A szakácsiskola elvégzése után a Hanna Kincse birtokon dolgozott, majd 2018-ban találkozott Nagy Bencével, aki már addigra beleásta magát a smokerek és a barbecue világába. Dani azóta is a magas minőségű alapanyagok, a speciális sütési technológiák és a füst szeretetének triumvirátusa körül éli életét.

Zákány Dániel

Grillakadémia

Rauf Sven Tamás, a Gasztrokibic, blogger, ételkritikus, a budapesti Rauf Cukrászda és Kávézó társtulajdonosa.

Rauf Sven Tamás

a Gasztrokibic

Neumann Tamás az Igazolt Magyar Angus Hús védjeggyel rendelkező Terra Pannonia húsüzem vezetője, élelmiszeripari technológus, 3 évtizede a húsmarhák világában él és dolgozik!

Neumann Tamás

Húsüzem vezető
Terra Pannonia

Versenykiírás

a

bemutatja

Országos hamburger sütő verseny
és steaksütő tusa

A verseny szervezője: Hortobágy Angus Kft.
Kapcsolattartó: Kun Álmos - a szervezőcsapat vezetője

Hamburger sütő verseny

Az eszközeid részére 3 x 3 m versenyterületet biztosítunk, itt kell elférnie a sütődnek, asztalodnak és az elkészítéshez szükséges egyéb felszerelésednek. A szervezők minden nevező részére 1 db sörasztalt biztosítanak, ezen felüli tároló illetve ülőalkalmatosságról mindenkinek magának kell gondoskodnia.
A verseny kötelező elemét a Hortobágy Angus húspogácsát a szervezők biztosítják. Kivéve a FREESTYLE kategóriában, ahol bármilyen 130-150 grammos darált összetevő, hőkezelve felhasználható. Minden kategóriában tetszés szerinti zsemlében és ízesítéssel elkészítheted a legjobb hamburgeredet a zsűri részére.  A hamburgered bármilyen hőforráson megsütheted.
Amennyiben nincsen saját eszközöd, korlátozottan közös sütő használata egyéni idő ablakkal megoldható.

  • Egyéni profi (max 40 fő)
  • Egyéni amatőr
  • Csapat open (2-4 fős csapat)
  • Junior (12-18 évközött)
  • Freestyle
  • Egyéni profi: Hortobágy Angus húspogácsa
  • Egyéni amatőr: Hortobágy Angus húspogácsa
  • Csapat open: Hortobágy Angus húspogácsa
  • Junior: Hortobágy Angus húspogácsa
  • Freestyle: Bármilyen darált, vagy apróra vágott hús, állati vagy növényi fehérje, pogácsa formában, hőkezelve

Zárójelben a 07.28-ig élő előnevezési díjak

  • Egyéni profi: 24.000.- Ft/fő (20.000.- Ft/fő)
  • Egyéni amatőr: 10.000.- Ft/fő (8.000.- Ft/fő)
  • Csapat open: 20.000.- Ft/csapat (15.000.- Ft/csapat)
  • Junior: 3.000.- Ft/fő (2.000.- Ft/fő)
  • Freestyle: 10.000.- Ft/fő (8.000.- Ft/fő)

Itt a honlapon a nevezési űrlap kitöltésével és a nevezési díj elutalásával. A nevezési űrlapon egyszerre több kategóriába is lehet nevezni, de ez esetben az összes kiválasztott kategória nevezési díja kiszámlázásra kerül.

A nevezés végső határideje: 2024.08.31. (A nevezési díjnak 09.02-ig be kell érkeznie.)
Előnevezés kedvezményes díjon 2024.07.28. éjfélig!

Értékelés során a bírók megjelenés, kreativitás,  íz és kivitelezés szempontok alapján pontozzák a beadott hamburgereket. A legmagasabb összpontszám tulajdonosa nyeri a versenyt.
A profi kategóriát egy 4 emberből álló szakmai főzsűri pontozza. A többi kategóriában 1 főbíró vezetésével, külön zsűrivel történik a pontozás.


A főzsűri tagjai:
– Jancsa Jani – Bamba Marha Burger Bár
– A zsűri további tagjait hamarosan közzétesszük

Értékelés során a bírók megjelenés, kreativitás,  íz és kivitelezés szempontok alapján pontozzák a beadott hamburgereket. A legmagasabb összpontszám tulajdonosa nyeri a versenyt. Holtverseny esetén az végez elől, aki több zsűritagnál szerepel magasabb helyezésen. Amennyiben így is holtverseny van, akkor a zsűri holtversenyt hirdet. A Profi kategóriát egy 4 emberből álló főzsűri pontozza. A többi kategóriában 1 főbíró vezetésével, külön zsűrivel történik a pontozás. A zsűrizés anonim módon zajlik, a beadott burger sorszámot kap, a zsűri kizárólag ezt a sorszámot ismeri.

  • íz: 0-50 pont
  • megjelenés: 0-50 pont
  • harmónia/arányok: 0-50 pont
  • kreativitás: 0-50 pont

Steaksütő tusa

Minden versenyző 1 szelet Hortobágy Angus picanha-t választ sorsolásos sorrendben a nap elején. A zsűri a steak kategóriában nem csak a hús sütést, alapanyag felhasználást értékeli, hanem komplett tálalást vár, esetlegesen szósszal és körettel. Beadás saját tányéron, 10 perces egyéni időintervallumra időzítve egy rövid leírással, ami szintén kódot kap az anonim értékeléshez.

  • Egyéni profi 

Hortobágy Angus picanha steak

Zárójelben a 07.28-ig élő előnevezési díjak

  • Egyéni profi csak steakkel való indulás esetén: 18.000.- Ft/fő (15.000.- Ft/fő)
  • Egyéni profi hamburger és steak esetén: 15.000.- Ft/fő (14.000.- Ft/fő) !! A hamburger nevezési díjához hozzáadódik !!

Itt a honlapon a nevezési űrlap kitöltésével és a nevezési díj elutalásával. A nevezési űrlapon egyszerre több kategóriába is lehet nevezni, de ez esetben az összes kiválasztott kategória nevezési díja kiszámlázásra kerül.

A nevezés végső határideje: 2024.08.31. (A nevezési díjnak 09.02-ig be kell érkeznie.)
Előnevezés kedvezményes díjon 2024.07.28. éjfélig!

A zsűri a steak kategóriában nem csak a hús sütést, alapanyag felhasználást értékeli, hanem komplett tálalást vár, esetlegesen szósszal és körettel.

Zsűritagok:

  • Zákány Dániel – a Grillakadémia alapítója
  • A zsűri többi tagját hamarosan közzétesszük

Megszerezhető pontok:

  • Nyersanyagok felhasználása (kiemelten hús) : 50 pont
  • Technológia használata (BBQ, grillezési) : 50 pont
  • Fűszerek / Pácok használata, ízharmónia : 50 pont
  • Prezentáció, kinézet, tálalás : 50 pont
  • Ötletesség, kreativitás : 50 pont

A zsűri részére biztosítani kell 1-1 adagot az elkészített ételből saját tányéron tálalva, 10 perces időbeosztással beadva. Kóstolásig szükség esetén a zsűri helyiségben melegítőlámpa biztosítja az étel melegen tartását.

Nevezési űrlap

Kedvezményes előnevezés 07.28. éjfélig

Ennyi időd van még nevezni:

  • 00nap
  • 00óra
  • 00perc
  • 00mp
Kérjük jelöld be melyik kategóriában nevezel. Több is választható, de ez esetben minden kategória nevezési díja számlázásra kerül.
Kérjük jelöld be, hogy steak kategóriában indulsz-e.
A nevezési díjról minden esetben számlát állítunk ki, ehhez kérjük add meg az adataidat.

Nevezési lista

Hamburger sütő verseny

  • Pejkó László
  • Berecz Attila
  • Dan-Szögi Zsófia
  • Alexa András
  • Polgári Roland
  • Batta László
  • Berzétei Sándor
  • Czibere Norbert
  • Zádori Márk
  • Janocsik Viktor
  • Botka Tímea
  • Jepur Péter
  • Mári Vivienn
  • Horváth Péter
  • Sütő Tamás
  • Vizsolyi Róbert
  • Gergely Rebeka
  • Sápi Norbert
  • Zádori Tibor
  • Veres Péter
  • Riczu Gábor
  • Für Ádám
  • Kósa Péter
  • Molnár Bence
  • Sokhegyi Dániel
  • Erdei Attila
  • Takács László
  • Selyem Krisztián
  • Farkas Róbert
  • Dargó Krisztián
  • Urbán Cristopher
  • Papp-Pajti Judit
  • Nádasdi László
  • Hegedűs Sándor
  • Makai András
  • Duzs Sándor
  • Ujvári Gábor – Gedeon Burger
  • Dan Tamás – Feketeszakáll
  • Molnár Bence – Kedves Kuzenek Klubja
  • Makai András – BBQ Mania Team
  • Takács László – Viccnek is rossz!
  • Nagy Bálint – Kedvenc Brotherts
  • Hadadi Imre – Tápcenter
  • Sápi Norbert – spnrbi
  • Balogh Zoltán – Grill Devils
  • Jepur Péter – Rextorante
  • Papp Csaba – Macaron baráti társaság
  • Vizsolyi Róbert – Forró Kutya
  • Gergely Rebeka – Escobar
  • Vespa Club Debrecen
  • Kósa Péter – Confusion Kitchen
  • Berecz Attila
  • Dan Tamás
  • Sokhegyi Dániel
  • Erdei Attila
  • Batta László
  • Takács László
  • Nagy Bálint
  • Zádori Márk
  • Botka Tímea
  • Csalánosi Péter
  • Sütő Tamás
  • Vizsolyi Róbert
  • Veres Péter
  • Makai András
  • Für-Monori Orsolya
  • Berecz Hunor
  • Zsiray Áron
  • Cservák Zaránd
  • Batta Rozina
  • Vizsolyi Bella Zoé
  • Anga Martin

Steaksütő tusa

  • Berecz Attila
  • Polgári Roland
  • Batta László
  • Sütő Tamás
  • Makai András
  • Kósa Péter

A tavalyi verseny végeredménye

A 2023. évi Szaft 'N Burger országos hamburgersütő verseny & steaksütő tusa díjazottjai

Hamburger kategória

Zsűritagok száma: 4

Megszerezhető összpontszám: 800 pont.

Helyezés Versenyző neve Pontszám
1
Józsa Ádám
708
2
Zádori Márk
674
3
Berecz Attila
660
4
Batta László
652
5
Riczu Gábor
620
6
Versegi Tamás
608

Zsűritagok száma: 3

Megszerezhető összpontszám: 600 pont.

Helyezés Versenyző neve Pontszám
1
Cserey István
600
2
Erdei Attila
586
3
Dargó Krisztián
528
4
Horváth Bálint
516
5
Balogh Zoltán
510
6
Veres Péter
486

Zsűritagok száma: 3

Megszerezhető összpontszám: 600 pont.

Helyezés Csapat neve Pontszám
1
BBQ Mania Team
552
2
Kedves Kuzenek Klubja
550
3
Rextorante
526
4
Feketeszakáll
516
5
Hullám Bistro
504
6
Hortobány Menti Húsmarhatartók Szövetkezete
502

Zsűritagok száma: 3

Megszerezhető összpontszám: 600 pont.

Helyezés Versenyző neve Pontszám
1
Makai András
586
2
Zádori Márk
584
3
Vizsolyi Róbert
524
4
Zádori Tibor
486
5
Berecz Attila
450
6
Gyöngyösi Zoltán
440

Zsűritagok száma: 3

Megszerezhető összpontszám: 600 pont.

Helyezés Versenyző neve Pontszám
1
Karaba Koppány Levente
532
2
Thür Dominic
512
3
Batta Rozina
446
4
Zsiray Áron
352
5
Vágó Imre
348
6
Anga Martin
324

Steaksütő tusa

Zsűritagok száma: 4

Megszerezhető összpontszám: 1000 pont.

Helyezés Versenyző neve Pontszám
1
Berecz Attila
912
2
Cserey István
814
3
Subecz László
764
4
Batta László
762
5
Makai András
756
6
Sütő Tamás
610

És én?

Amennyiben nem látod a neved a helyezettek között, vagy szeretnéd látni a kritériumok szerinti bontást add meg a regisztrációs adataidat és emailben elküldjük a saját pontjaidat részletes bontásban. Helyezést a 6. helyen túl nem adunk ki.

Gasztro utca

Az eseményre kilátogatóknak az alábbi partnereink kínálják a finomabbnál finomabb burgereket és házi söröket.

 
 

A rendezvény készpénzmentes!

Kérjük vegyétek figyelembe, hogy a fesztiválokon megszokott módon az elárusítóhelyeken csak bankkártyás fizetésre van lehetőség.

kapcsolat

ha bármi kérdésed van a versennyel kapcsolatban, itt felteheted.