Mi lesz itt?

Legyen Tiéd az ország burgere!

Profi pénzdíjas hamburgersütő verseny Az ország burgere címért,
kiegészülve egy steaksütő tusával.

A jubileumi 5. alkalom, amikor egy napra Debrcecen lesz a burger fővárosa!

Egy fantasztikus nap a hamburger körül. Profi egyéni verseny, az ország burgere címért, egyéni amatőr-, freestyle- és junior kategória, illetve csapatverseny családoknak, barátoknak, céges csapatoknak! Ha kedved van, a burger mellett steak kategóriában is indulhatsz!

Ha szereted a burgert és a minőségi húsokat, akkor akár résztvevőként, akár nézőként itt a helyed. Szeptemberben megtudjuk ki az a mester, aki megalkotja az ország burgerét. A profi versenyen komoly pénzdíjakért, értékes ajádnékokért és persze a vándorserlegért is folyik a küzdelem. Várjuk a baráti-, céges- és családi csapatok nevezését, rendezünk versenyt egyéni, amatőr, freestyle (minden ami nem marhahús), és junior kategóriában is.
Emellett a grillrácson akár steak kategóriában is indulhatsz.

A rendezvényen profik tartanak burgersütő- és grill oktatást, lesz élő zenei program, kóstolhatsz finom házi söröket és persze hamburger és barbecue finomságokat.

Kategóriák

Hamburger

Csapat open

Ha közösen tudtok nagyot alkotni
24.000 Ft /csapat
  • Családi, baráti társaságok, céges kollektívák jelentkezését várjuk.
  • Az első helyezett nyereménye 50e Ft készpénz, valamint értékes tárgynyeremények.
  • Az második és harmadik helyezett csapat szintén értékes tárgynyereményekben részesül.

Freestyle

Minden, ami nem marhahús
.
12.000 Ft /fő
  • Ha nem marhahússal készül a kedvenc burgered, itt tudsz indulni.
  • Az első 3 helyezett értékes tárgynyereményekben részesül.

Junior

12-18 év közötti bátor fiatalok kategóriája
3.000 Ft /fő
  • A burgersütést nem lehet elég korán kezdeni, itt megmutathatod.
  • Az első 3 helyezett értékes tárgynyereményekben részesül.

Steak

Egyéni profi

Bárki indul steak kategóriában, profi lesz
18.000 Ft /fő
  • Az alapanyagot a szervezők biztosítják.
    Idén a puha hátszín (bottom sirloin) steak lesz terítéken.
  • Az első helyezett nyereménye 85.000.- Ft készpénz,
    valamint értékes tárgynyeremények.

Zsűri

Hamburger

Zákány Dani a debreceni Grillakadémia alapítója. A szakácsiskola elvégzése után a Hanna Kincse birtokon dolgozott, majd 2018-ban találkozott Nagy Bencével, aki már addigra beleásta magát a smokerek és a barbecue világába. Dani azóta is a magas minőségű alapanyagok, a speciális sütési technológiák és a füst szeretetének triumvirátusa körül éli életét.

Zákány Dániel

Grillakadémia

Thür Ádám 2018-ban angliai, Michelin csillagos tapasztalattal érkezett az Ikon Debrecen élére, ahol a modern európai és a hagyományos magyar konyha fogásait kistermelői alapanyagokból álmodja meg. Ádám szerint a kulcs a részletekben rejlik: a jó hús titka a jó tenyésztő.

Thür Ádám

Séf - Ikon Debrecen

Gulyás Máté

Sous-séf - MÁK Budapest

Hamarosan...

Steaksütő tusa

Pataky Péter itthoni séfkarrierjét a debreceni IKON étteremben kezdte, miután hazatért Angliából, ahol igazából megtalálta hivatását. Legfőbb célkitűzése a magyar konyha értékeinek újszerű megmutatása.

Pataky Péter

Séf

Zákány Dani a debreceni Grillakadémia alapítója. A szakácsiskola elvégzése után a Hanna Kincse birtokon dolgozott, majd 2018-ban találkozott Nagy Bencével, aki már addigra beleásta magát a smokerek és a barbecue világába. Dani azóta is a magas minőségű alapanyagok, a speciális sütési technológiák és a füst szeretetének triumvirátusa körül éli életét.

Zákány Dániel

Grillakadémia

Rauf Sven Tamás, a Gasztrokibic, blogger, ételkritikus, a budapesti Rauf Cukrászda és Kávézó társtulajdonosa.

Rauf Sven Tamás

a Gasztrokibic

Neumann Tamás az Igazolt Magyar Angus Hús védjeggyel rendelkező Terra Pannonia húsüzem vezetője, élelmiszeripari technológus, 3 évtizede a húsmarhák világában él és dolgozik!

Neumann Tamás

Húsüzem vezető
Terra Pannonia

Versenykiírás

Országos hamburger sütő verseny
és steaksütő tusa

A verseny szervezője: Hortobágy Angus Kft.
Kapcsolattartó: Kun Álmos - a szervezőcsapat vezetője

Hamburger

Az eszközeid részére 3 x 3 m versenyterületet biztosítunk, itt kell elférnie a sütődnek, asztalodnak és az elkészítéshez szükséges egyéb felszerelésednek. A szervezők minden nevező részére 1 db sörasztalt biztosítanak, ezen felüli tároló illetve ülőalkalmatosságról mindenkinek magának kell gondoskodnia.
A verseny kötelező elemét a Hortobágy Angus húspogácsát a szervezők biztosítják. Kivéve a FREESTYLE kategóriában, ahol bármilyen 130-150 grammos darált összetevő, hőkezelve felhasználható. Minden kategóriában tetszés szerinti zsemlében és ízesítéssel elkészítheted a legjobb hamburgeredet a zsűri részére.  A hamburgered bármilyen hőforráson megsütheted.
Amennyiben nincsen saját eszközöd, korlátozottan közös sütő használata egyéni idő ablakkal megoldható.

  • Egyéni profi (max 40 fő)
  • Egyéni amatőr
  • Csapat open (2-4 fős csapat)
  • Junior (12-18 évközött)
  • Freestyle
  • Egyéni profi: Hortobágy Angus húspogácsa
  • Egyéni amatőr: Hortobágy Angus húspogácsa
  • Csapat open: Hortobágy Angus húspogácsa
  • Junior: Hortobágy Angus húspogácsa
  • Freestyle: Bármilyen darált, vagy apróra vágott hús, állati vagy növényi fehérje, pogácsa formában, hőkezelve

Zárójelben a 08.10-ig élő előnevezési díjak

  • Egyéni profi: 25.000.- Ft/fő (22.000.- Ft/fő)
  • Egyéni amatőr: 12.000.- Ft/fő (9.000.- Ft/fő)
  • Csapat open: 24.000.- Ft/csapat (17.000.- Ft/csapat)
  • Junior: 3.000.- Ft/fő (2.000.- Ft/fő)
  • Freestyle: 12.000.- Ft/fő (9.000.- Ft/fő)

Itt a honlapon a nevezési űrlap kitöltésével és a nevezési díj elutalásával. A nevezési űrlapon egyszerre több kategóriába is lehet nevezni, de ez esetben az összes kiválasztott kategória nevezési díja kiszámlázásra kerül.

A nevezés végső határideje: 2025.09.14. (A nevezési díjnak 09.16-ig be kell érkeznie.)
Előnevezés kedvezményes díjon 2025.08.17. éjfélig!

Értékelés során a bírók megjelenés, kreativitás,  íz és kivitelezés szempontok alapján pontozzák a beadott hamburgereket. A legmagasabb összpontszám tulajdonosa nyeri a versenyt.
A profi kategóriát egy 4 emberből álló szakmai főzsűri pontozza. A többi kategóriában 1 főbíró vezetésével, külön zsűrivel történik a pontozás.

A főzsűri tagjai:

  • Zákány Dániel – Grillakadémia Debrecen
  • Thür Ádám – Séf – Ikon Debrecen
  • Gulyás Máté – Sous-Séf MÁK Budapest

Értékelés során a bírók megjelenés, kreativitás,  íz és kivitelezés szempontok alapján pontozzák a beadott hamburgereket. A legmagasabb összpontszám tulajdonosa nyeri a versenyt. Holtverseny esetén az végez elől, aki több zsűritagnál szerepel magasabb helyezésen. Amennyiben így is holtverseny van, akkor a zsűri holtversenyt hirdet. A Profi kategóriát egy 4 emberből álló főzsűri pontozza. A többi kategóriában 1 főbíró vezetésével, külön zsűrivel történik a pontozás. A zsűrizés anonim módon zajlik, a beadott burger sorszámot kap, a zsűri kizárólag ezt a sorszámot ismeri.

  • íz: 0-50 pont
  • megjelenés: 0-50 pont
  • harmónia/arányok: 0-50 pont
  • kreativitás: 0-50 pont

Steak

Minden versenyző 1 szelet Hortobágy Angus puha hátszín (bottom sirloin)  steaket választ sorsolásos sorrendben a nap elején. A zsűri a steak kategóriában nem csak a hús sütést, alapanyag felhasználást értékeli, hanem komplett tálalást vár, esetlegesen szósszal és körettel. Beadás saját tányéron, 10 perces egyéni időintervallumra időzítve egy rövid leírással, ami szintén kódot kap az anonim értékeléshez.

  • Egyéni profi 

Hortobágy Angus puha hátszín (bottom sirloin) steak.

Zárójelben a 08.10-ig élő előnevezési díjak

  • Egyéni profi csak steakkel való indulás esetén: 18.000.- Ft/fő (15.000.- Ft/fő)
  • Egyéni profi hamburger és steak esetén: 15.000.- Ft/fő (14.000.- Ft/fő) !! A hamburger nevezési díjához hozzáadódik !!

Itt a honlapon a nevezési űrlap kitöltésével és a nevezési díj elutalásával. A nevezési űrlapon egyszerre több kategóriába is lehet nevezni, de ez esetben az összes kiválasztott kategória nevezési díja kiszámlázásra kerül.

A nevezés végső határideje: 2025.09.14 (A nevezési díjnak 09.16-ig be kell érkeznie.)
Előnevezés kedvezményes díjon 2025.08.10. éjfélig!

A zsűri a steak kategóriában nem csak a hús sütést, alapanyag felhasználást értékeli, hanem komplett tálalást vár, esetlegesen szósszal és körettel.

Zsűritagok:

  • Zákány Dániel – Grillakadémia Debrecen
  • A zsűri többi tagját hamarosan közzétesszük

Megszerezhető pontok:

  • Nyersanyagok felhasználása (kiemelten hús) : 20 pont
  • Technológia használata (BBQ, grillezési) : 10 pont
  • Fűszerek / Pácok használata, ízharmónia : 10 pont
  • Prezentáció, kinézet, tálalás : 10 pont
  • Ötletesség, kreativitás : 10 pont

A zsűri részére biztosítani kell 1-1 adagot az elkészített ételből saját tányéron tálalva, 10 perces időbeosztással beadva. Kóstolásig szükség esetén a zsűri helyiségben melegítőlámpa biztosítja az étel melegen tartását.

Nevezési űrlap

Kedvezményes előnevezés 08.17. éjfélig!

Ennyi időd van még nevezni:

  • 00nap
  • 00óra
  • 00perc
  • 00mp
Kérjük jelöld be melyik kategóriában nevezel. Több is választható, de ez esetben minden kategória nevezési díja számlázásra kerül.
Kérjük jelöld be, hogy steak kategóriában indulsz-e.
A nevezési díjról minden esetben számlát állítunk ki, ehhez kérjük add meg az adataidat.

Nevezési lista

Hamburger

  • Almási István
  • Antal József
  • Batta László
  • Berecz Attila
  • Erdei Attila
  • Falvai János
  • Földesi Erzsébet
  • Für Ádám
  • Kovács Márk
  • Makai András
  • Nagy Sándor
  • Nagy Zoltán
  • Oszák Gábor Ármin
  • Polgári Roland
  • Riczu Gábor
  • Sápi Norbert
  • Sokhegyi Dániel
  • Szabó Sándor
  • Tőkés István
  • Zsirai László
  • Anga Martin
  • Battáné Lengyel Lilla
  • Dargó Krisztián
  • Demeter László
  • Hegedűs Sándor
  • Jancsurák Roland
  • Kalán Arnold
  • Kecskeméti Ilona
  • Molnár Bence
  • Nádasdi László
  • Papp Ádám
  • Selyem Krisztián
  • Sipos Bálint
  • Tóth Dániel
  • Tóth Natália
  • Tőkés István
  • Závodszky Iván
  • Dancsházi Tibor – Grilluminátusok
  • Gombos János – GourmetGang
  • Hadadi Imre – Tápcenter
  • Hegedűs Sándor – BBQ Mania Team
  • Molnár Bence – Kedves Kuzenek Klubja
  • Nagy Bálint – Kedvenc Brothers
  • Nagy Gergely – Big&Smith BBQ
  • Kitzinger Szonja – Magyar Konyha
  • Polgári Roland – Grill&Chill
  • Rácz Fanni – Twisted Sisters
  • Dr. Sándor Patrik – ZabáLocos
  • Sápi Norbert – spnrbi
  • Tőkés István – Szmöre Burger
  • Batta László
  • Berecz Attila
  • Csőke Csaba
  • Erdei Attila
  • Falvai János
  • Földesi Erzsébet
  • Hegedűs Sándor
  • Jancsurák Roland
  • Kovács Zoltán
  • Makai András
  • Nagy Sándor
  • Papp Ádám
  • Polgári Roland
  • Sápi Norbert
  • Sokhegyi Dániel
  • Valkó Marcell
  • Závodszky Iván
  • Batta Rozina
  • Berecz Hunor
  • Zsiray Áron

Steak

  • Batta László
  • Berecz Attila
  • Makai András
  • Polgári Roland
  • Sokhegyi Dániel
  • Tóth Dániel

A verseny végeredménye

Hamburger

Megszerezhető összpontszám: 800

HelyezésNévPontszám
1.Für Ádám753
2.Makai András701
3.Berecz Attila686
4.Erdei Attila588
5.Falvai János489
6.Sokhegyi Dániel465
Megszerezhető összpontszám: 600
Helyezés Név Pontszám
1. Kecskeméti Ilona 486
2. Hegedűs Sándor 462
3. Battáné Lengyel Lilla 457
4. Selyem Krisztián 436
5. Tóth Dániel 432
6. Dargó Krisztián 411

Megszerezhető összpontszám: 600

HelyezésCsapat nevePontszám
1.BBQ Mania Team589
2.Grilluminátusok563
3.Magyar Konyha520
4.ZabáLocos464
5.Tápcenter455
6.spnrbi409

Megszerezhető összpontszám: 600

HelyezésNévPontszám
1.Batta László544
2.Sápi Norbert521
3.Závodszki Iván496
4.Csőke Csaba465
5.Erdei Attila455
6.Berecz Attila446

Megszerezhető összpontszám: 600

HelyezésNévPontszám
1.Zsiray Áron495
2.Batta Rozina470
3.Berecz Hunor430

Steak

Megszerezhető összpontszám: 180

HelyezésNévPontszám
1.Batta László167
2.Berecz Attila140
3.Makai András124
4.Polgári Roland113
5.Tóth Dániel110
6.Sokhegyi Dániel91

És én?

Amennyiben nem látod a neved a helyezettek között, vagy szeretnéd látni a kritériumok szerinti bontást, add meg a regisztrációs adataidat és emailben elküldjük a saját pontjaidat részletesen. Helyezést a 6. helyen túl nem adunk ki.

gasztro utca

Ők gondoskodnak róla, hogy senki ne maradjon étlen, szomjan...

 
 

A rendezvény készpénzmentes!

Kérjük vegyétek figyelembe, hogy a fesztiválokon megszokott módon az elárusítóhelyeken csak bankkártyás fizetésre van lehetőség.

kapcsolat

ha bármi kérdésed van a versennyel kapcsolatban, itt felteheted.