A

bemutatja

országos hamburgersütő verseny

& steaksütő tusa

A HAMBURGER
ÜNNEPE
DEBRECENBEN
2023. szeptember 2., békás tó 

Profi pénzdíjas hamburgersütő verseny Az ország burgere címért,
kiegészülve egy steaksütő tusával.

A Szaft ’N Burger 2023 szeptember elején már harmadik alkalommal hívja Debrecen városába a hamburger hazai szerelmeseit. Az idei évben tavalyihoz hasonlóan steaksütő verseny is szerepel a versenyprogramban, idén a chuck eye-t fókuszba állítva az eseményen. Célunk továbbra is egy szigorú szakmai alapokon nyugvó pénzdíjas verseny és gasztro jamboree megrendezése a Békás-tó páratlan környezetében, ahol transzparens zsűrizés mellett a profik mezőnyében indulók közül itt választjuk ki Az ország burgerét. Várjuk a hamburgert, minőségi húsokat szerető családokat, baráti társaságokat és a gyerekeket is, hiszen a pénzdíjas profi kategória mellett amatőr egyéni kategória, csapatverseny, junior verseny és freestyle verseny (más húsokkal, hallal, vagy éppen vegán összetevőkkel) is megrendezésre kerül. A profi, az amatőr, a csapat és a junior kategóriában a verseny a Hortobágy Angus prémium pogácsáival zajlik, melyet a szervezők biztosítanak, de természetesen a pénzdíjas steaksütő versenyen is a Hortobágy Angus chuck eye steakekkel zajlik a megmérettetés. Idén a hangulatot zenei programmal, street food utcával, színpadi bemutatókkal színesítjük. Légy ott az egész napos hamburger fesztiválon, pillants bele a programokba és kóstold meg számos hamburgerező, barbecue csapat finomságait és a felvonuló házi söröket, borokat és egyéb ínyencségeket.

Kategóriák

Hamburgersütő verseny

A szakmában jártas, gyakorlott szereplők egyéni versenye. A győztes alkotás kapja az ország burgere címet!

(A profi kategóriában induló nem nevezhet sem amatőr, sem csapat amatör kategóriában.)

Nevezési díj: 24.000.- Ft/fő

A profi kategóriában induló, ha steakkel is megmérettetné magát, kedvezményesen együtt 39.000.- Ft-ért nevezhet. 

Az első helyezett jutalma 250.000.- Ft pénznyeremény, valamint Az ország burgere cím mellé járó vándorserleg.

A második helyezett 80.000.- a harmadik helyezett 50.000.- Ft pénzjutalomban részesül.

Ha nem vagy hivatásos burgerkészítő, viszont szívesen megméretnéd magad egy versenyen akkor itt a helyed.

Nevezési díj: 10.000.- Ft/fő

Ha a buger mellett szívesen kipróbálnád magad steakkel is, úgy kedvezményesen +15.000.- Ft-ért választhatod mellé. 

Az első 3 helyezett tárgynyereményben részesül összesen 80.000.- Ft értékben.

Ha a lámpaláz visszatart az egyéni indulástól, vagy csak úgy érzitek együtt tudtok nagyot alkotni, induljatok csapatban. 2-4 fős családi, baráti társaságok, céges kollektívák jelentkezését várjuk.

Nevezési díj: 20.000.- Ft/csapat

Ha a buger mellett szívesen kipróbálnátok magatokat steakkel is, úgy kedvezményesen +15.000.- Ft-ért nevezhettek mellé. 

Az első helyezett díja 50.000.- Ft pénznyeremény.

A második és harmadik  helyezett tárgynyereményben részesül összesen 70.000.- Ft értékben.

Nem a marhahús a kedvenc alapanyagod? Akkor ez a Te kategóriád! Csirke, hal, vagy akár vegán pogácsa is lehet benne. A lényeg, hogy az összetevő darálva, apróra vágva kerüljön felhasználásra, hisz attól burger a burger.

Nevezési díj: 10.000.- Ft/fő

Ha a buger mellett szívesen kipróbálnád magad steakkel is, úgy kedvezményesen +15.000.- Ft-ért nevezhetsz mellé.

Az első 3 helyezett tárgynyereményben részesül összesen 80.000.- Ft értékben.

12-18* év közötti bátor fiatalok kategóriája, akik tudják, a burgersütést nem lehet elég korán kezdeni, és ezt meg is szeretnék mutatni.

Nevezési díj: 3.000.- Ft/fő

Az első 3 helyezett tárgynyereményben részesül összesen 60.000.- Ft értékben.

 

*12 év alatti versenyző szülői felügyelet mellett indulhat.

Steaksütő tusa

A steaksütő tusában csak egy kategória lesz melybe nevezni lehet. Teljesen mindegy minek tartod magad, itt profi leszel.

Az alapanyagot a szervezők biztosítják, minden induló egy Hortbágy Angus chuck eye szeletet kap mellyel dolgozhat.

Nevezési díj: 18.000.- Ft/fő

Az első helyezett jutalma 80.000.- Ft pénznyeremény.

Zsűri

Hamburger profi kategória

Jani a Burgerblog alapítója, gasztroblogger, a világ élvonalában szereplő budapesti Bamba Marha Burger Bár szakmai vezetője, a Nagy Burgerkönyv szerzője.

Jancsa Jani

A zsűri elnöke


Pataky Péter itthoni séfkarrierjét a debreceni IKON étteremben kezdte, miután hazatért Angliából, ahol igazából megtalálta hivatását. Legfőbb célkitűzése a magyar konyha értékeinek újszerű megmutatása.

Pataky Péter

Séf

Zákány Dani a debreceni Grillakadémia alapítója. A szakácsiskola elvégzése után a Hanna Kincse birtokon dolgozott, majd 2018-ban találkozott Nagy Bencével, aki már addigra beleásta magát a smokerek és a barbecue világába. Dani azóta is a magas minőségű alapanyagok, a speciális sütési technológiák és a füst szeretetének triumvirátusa körül éli életét.

Zákány Dániel

Grillakadémia

Albert István

Tulajdonos
Next Bistro

Steaksütő tusa

Pataky Péter itthoni séfkarrierjét a debreceni IKON étteremben kezdte, miután hazatért Angliából, ahol igazából megtalálta hivatását. Legfőbb célkitűzése a magyar konyha értékeinek újszerű megmutatása.

Pataky Péter

Séf

Zákány Dani a debreceni Grillakadémia alapítója. A szakácsiskola elvégzése után a Hanna Kincse birtokon dolgozott, majd 2018-ban találkozott Nagy Bencével, aki már addigra beleásta magát a smokerek és a barbecue világába. Dani azóta is a magas minőségű alapanyagok, a speciális sütési technológiák és a füst szeretetének triumvirátusa körül éli életét.

Zákány Dániel

Grillakadémia

Rauf Sven Tamás, a Gasztrokibic, blogger, ételkritikus, a budapesti Rauf Cukrászda és Kávézó társtulajdonosa.

Rauf Sven Tamás

a Gasztrokibic

Neumann Tamás az Igazolt Magyar Angus Hús védjeggyel rendelkező Terra Pannonia húsüzem vezetője, élelmiszeripari technológus, 3 évtizede a húsmarhák világában él és dolgozik!

Neumann Tamás

Húsüzem vezető
Terra Pannonia

Nevezési űrlap

Nevezési határidő: 08.27. éjfél

Ennyi időd van még nevezni:

  • 00nap
  • 00óra
  • 00perc
  • 00mp
Kérjük jelöld be melyik kategóriában nevezel. Több is választható, de ez esetben minden kategória nevezési díja számlázásra kerül.
Kérjük jelöld be, hogy steak kategóriában indulsz-e.
A nevezési díjról minden esetben számlát állítunk ki, ehhez kérjük add meg az adataidat.

Nevezési lista

A listán azok szerepelnek akiktől beérkezett a nevezési díj.
Ha utaltál és mégsem találod magad, kérjük jelezd ügyfélszolgálatunkon.

Hamburger kategória

  1. Batta László
  2. Berecz Attila
  3. Berzétei Sándor
  4. Billege András
  5. Czibere Norbert
  6. Dan Tamás
  7. Fritsch Gergő
  8. Gyöngyösi Zoltán
  9. Józsa Ádám
  10. Konkoly Attila
  11. Magyar Róbert
  12. Mészáros Máté
  13. Ötvös Béla
  14. Pető Mátyás
  15. Rákóczy Gábor
  16. Riczu Gábor
  17. Sági Gergő
  18. Subecz László
  19. Sütő Tamás
  20. Szegedi Krisztián
  21. Szrapkó Hajnalka
  22. Turzai Ferenc
  23. Urbán Christopher
  24. Valkó Tamás
  25. Versegi Tamás
  26. Vizsolyi Róbert
  27. Zádori Márk
  28. Zsirai László
  1. Balázs Fanni
  2. Balogh Zoltán
  3. Cserey István
  4. Dargó Krisztián
  5. Erdei Attila
  6. Horváth Bálint
  7. Hütter Richárd
  8. Karácsony László
  9. Makai András
  10. Papp Ádám
  11. Pintye Zsolt
  12. Porcsin Márk
  13. Veres Péter
  1. Batta László – BBQ Mania Team
  2. Becsky Áron – Becsky család
  3. Bellon Janka – Hullám Bistro
  4. Ekmann László – Farm54
  5. Jepur Péter – Rextorante
  6. Kohári Zsolt – Spring Dawn BBQ
  7. Komódi Bence – Kishegyesi Italdiszkont
  8. Menyhért Viktor – Feketeszakáll
  9. Nagy Gergely – Gránit Team
  10. Nádasdi László – Bagi úr és csapata
  11. Oláh Bertold – FutureManagement
  12. Ónodi Csaba – Hortobágy Menti Húsmarhatartók
  13. Porcsin Márk – Neighburgers
  14. Selyem Krisztián – Burger Boys
  15. Sütő József – Cargill/Purina profik
  16. Szabó Lajos – Kedves Kuzenek Klubja
  17. Vizsolyi Róbert – Forró Kutya BBQ
  1. Batta László
  2. Berecz Attila
  3. Both Szilvia
  4. Dan tamás
  5. Erdei Attila
  6. Fodor Péter
  7. Gyöngyösi Zoltán
  8. Hütter Richárd
  9. Képes Lóránt
  10. Képes Lukács
  11. Makai András
  12. Papp Ádám
  13. Vizsolyi Róbert
  14. Zádori Márk
  15. Zsirai László
  1. Anga Martin
  2. Batta Rozina
  3. Berecz Hunor
  4. Cservák Zaránd
  5. Ekmann Veronika
  6. Karaba Koppány Levente
  7. Katona Hanga
  8. Thür Dominic
  9. Vágó Imre
  10. Zsiray Áron

Steaksütő tusa

  1. Batta László
  2. Becsky Áron
  3. Berecz Attila
  4. Cserey István
  5. Magyar Róbert
  6. Makai András
  7. Papp Ádám
  8. Subecz László
  9. Sütő Tamás
  10. Vizsolyi Róbert

Versenykiírás

a

bemutatja

Országos hamburger sütő verseny
és steaksütő tusa

A verseny szervezője: Hortobágy Angus Kft.
Kapcsolattartó: Kun Álmos - a szervezőcsapat vezetője

Hamburger kategória

A verseny leírása

Az eszközeid részére 3 x 3 m versenyterületet biztosítunk, itt kell elférnie a sütődnek, asztalodnak és az elkészítéshez szükséges egyéb felszerelésednek. A szervezők minden nevező részére 1 db sörasztalt biztosítanak, ezen felüli tároló illetve ülőalkalmatosságról mindenkinek magának kell gondoskodnia.

A verseny kötelező elemét a Hortobágy Angus húspogácsát a szervezők biztosítják. Kivéve a FREESTYLE kategóriában, ahol bármilyen 130-150 grammos darált összetevő, hőkezelve felhasználható. Minden kategóriában tetszés szerinti zsemlében és ízesítéssel elkészítheted a legjobb hamburgeredet a zsűri részére.  A hamburgered bármilyen hőforráson megsütheted. Amennyiben nincsen saját eszközöd, korlátozottan közös sütő használata egyéni idő ablakkal megoldható.

Kategóriák

  • Egyéni profi (max 40 fő)
  • Egyéni amatőr
  • Csapat amatőr (2-4 fős csapat)
  • Junior (12-18 év között)
  • Freestyle

Kötelező alapanyag

  • Egyéni profi: Hortobágy Angus húspogácsa
  • Egyéni amatőr: Hortobágy Angus húspogácsa
  • Csapat amatőr: Hortobágy Angus húspogácsa
  • Junior: Hortobágy Angus húspogácsa
  • Freestyle: Bármilyen darált, vagy apróra vágott hús, állati vagy növényi fehérje, pogácsa formában, hőkezelve

     

Nevezési díjak

Zárójelben az előnevezési díjak.

  • Egyéni profi: 24.000.- Ft/fő (20.000.- Ft/fő)
  • Egyéni amatőr: 10.000.- Ft/fő (8.000.- Ft/fő)
  • Csapat amatőr: 20.000.- Ft/csapat (15.000.- Ft/csapat)
  • Junior: 3.000.- Ft/fő (2.000.- Ft/fő)
  • Freestyle: 10.000.- Ft/fő (8.000.- Ft/fő)

Nevezés

Itt a honlapon a nevezési űrlap kitöltésével és a nevezési díj elutalásával. A nevezési űrlapon egyszerre több kategóriába is lehet nevezni, de ez esetben az összes kiválasztott kategória nevezési díja kiszámlázásra kerül.

A nevezés végső határideje: 2023.08.27. (A nevezési díjnak 08.29. keddig be kell érkeznie.)

Előnevezés kedvezményes díjon 2023.07.31. éjfélig!

Zsűrizés

Értékelés során a bírók megjelenés, kreativitás,  íz és kivitelezés szempontok alapján pontozzák a beadott hamburgereket. A legmagasabb összpontszám tulajdonosa nyeri a versenyt.

A profi kategóriát egy 4 emberből álló szakmai főzsűri pontozza. A többi kategóriában 1 főbíró vezetésével, külön zsűrivel történik a pontozás.

A főzsűri tagjai

  • Jancsa Jani – Bamba Marha Burger Bár
  • Pataky Péter – Séf
  • Zákány Dániel – a Grillakadémia alapítója
  • Albert István – Tulajdonos – Next Bistro

Pontozás

Értékelés során a bírók megjelenés, kreativitás,  íz és kivitelezés szempontok alapján pontozzák a beadott hamburgereket. A legmagasabb összpontszám tulajdonosa nyeri a versenyt. Holtverseny esetén az végez elől, aki több zsűritagnál szerepel magasabb helyezésen. Amennyiben így is holtverseny van, akkor a zsűr holtversenyt hirdet. A Profi kategóriát egy 4 emberből álló főzsűri pontozza. A többi kategóriában 1 főbíró vezetésével, külön zsűrivel történik a pontozás. A zsűrizés anonim módon zajlik, a beadott burger sorszámot kap, a zsűri kizárólag ezt a sorszámot ismeri.

Megszerezhető pontok:

  • íz: 0-50 pont
  • megjelenés: 0-50 pont
  • harmónia/arányok: 0-50 pont
  • kreativitás: 0-50 pont

Steak kategória

A verseny leírása

Minden versenyző 1 szelet Hortobágy Angus chuck eye-t választ sorsolásos sorrendben a nap elején. A zsűri a steak kategóriában nem csak a hús sütést, alapanyag felhasználást értékeli, hanem komplett tálalást vár, esetlegesen szósszal és körettel. Beadás saját tányéron, 10 perces egyéni időintervallumra időzítve egy rövid leírással, ami szintén kódot kap az anonim értékeléshez.

Kategóriák

  • Egyéni profi

Kötelező alapanyag

Hortobágy Angus chuck eye steak

Nevezési díjak

Zárójelben az előnevezési díjak.

  • Egyéni profi csak steakkel való indulás esetén: 20.000.- Ft/fő (18.000.- Ft/fő)
  • Egyéni profi hamburger és steak esetén: 15.000.- Ft/fő (14.000.- Ft/fő) !! A hamburger nevezési díjához hozzáadódik !!

Nevezés

Itt a honlapon a nevezési űrlap kitöltésével és a nevezési díj elutalásával. A nevezési űrlapon egyszerre több kategóriába is lehet nevezni, de ez esetben az összes kiválasztott kategória nevezési díja kiszámlázásra kerül.

A nevezés végső határideje: 2023.08.27. (A nevezési díjnak 08.29. keddig be kell érkeznie.)

Előnevezés kedvezményes díjon 2023.07.30. éjfélig!

Zsűrizés-pontozás

A zsűri a steak kategóriában nem csak a hús sütést, alapanyag felhasználást értékeli, hanem komplett tálalást vár, esetlegesen szósszal és körettel.

Megszerezhető pontok:

  • Nyersanyagok felhasználása (kiemelten hús) : 50 pont
  • Technológia használata (BBQ, grillezési) : 50 pont
  • Fűszerek / Pácok használata, ízharmónia : 50 pont
  • Prezentáció, kinézet, tálalás : 50 pont
  • Ötletesség, kreativitás : 50 pont

Zsűritagok:

  • Pataky Péter – Séf
  • Zákány Dániel – a Grillakadémia alapítója
  • Rauf Sven Tamás – a Gastrokibic
  • Neumann Tamás – Húsüzem vezető-Terra Pannonia

Kóstolás-időzítés

A zsűri részére biztosítani kell 1-1 adagot az elkészített ételből saját tányéron tálalva, 10 perces időbeosztással beadva. Kóstolásig szükség esetén a zsűri helyiségben melegítőlámpa biztosítja az étel melegen tartását.

Díjazás

1. Helyezett 80 ezer forintos pénzdíj
 

A tavalyi verseny végeredménye

A 3. Szaft 'N Burger országos hamburgersütő verseny & steaksütő tusa díjazottjai

Hamburger kategória

Zsűritagok száma: 4

Megszerezhető összpontszám: 800 pont.

Helyezés Versenyző neve Pontszám
1
Józsa Ádám
708
2
Zádori Márk
674
3
Berecz Attila
660
4
Batta László
652
5
Riczu Gábor
620
6
Versegi Tamás
608

Zsűritagok száma: 3

Megszerezhető összpontszám: 600 pont.

Helyezés Versenyző neve Pontszám
1
Cserey István
600
2
Erdei Attila
586
3
Dargó Krisztián
528
4
Horváth Bálint
516
5
Balogh Zoltán
510
6
Veres Péter
486

Zsűritagok száma: 3

Megszerezhető összpontszám: 600 pont.

Helyezés Csapat neve Pontszám
1
BBQ Mania Team
552
2
Kedves Kuzenek Klubja
550
3
Rextorante
526
4
Feketeszakáll
516
5
Hullám Bistro
504
6
Hortobány Menti Húsmarhatartók Szövetkezete
502

Zsűritagok száma: 3

Megszerezhető összpontszám: 600 pont.

Helyezés Versenyző neve Pontszám
1
Makai András
586
2
Zádori Márk
584
3
Vizsolyi Róbert
524
4
Zádori Tibor
486
5
Berecz Attila
450
6
Gyöngyösi Zoltán
440

Zsűritagok száma: 3

Megszerezhető összpontszám: 600 pont.

Helyezés Versenyző neve Pontszám
1
Karaba Koppány Levente
532
2
Thür Dominic
512
3
Batta Rozina
446
4
Zsiray Áron
352
5
Vágó Imre
348
6
Anga Martin
324

Steaksütő tusa

Zsűritagok száma: 4

Megszerezhető összpontszám: 1000 pont.

Helyezés Versenyző neve Pontszám
1
Berecz Attila
912
2
Cserey István
814
3
Subecz László
764
4
Batta László
762
5
Makai András
756
6
Sütő Tamás
610

És én?

Amennyiben nem látod a neved a helyezettek között, vagy szeretnéd látni a kritériumok szerinti bontást add meg a regisztrációs adataidat és emailben elküldjük a saját pontjaidat részletes bontásban. Helyezést a 6. helyen túl nem adunk ki.

Gasztro utca

Az eseményre kilátogatóknak az alábbi partnereink kínálják a finomabbnál finomabb burgereket.

 
 

Persze az italokról sem feledkeztünk meg.
Kézműves sörök, isteni pálinkák, na és persze a borok szerelmesei is találnak maguknak valót.

 
 

kapcsolat

ha bármi kérdésed van a versennyel kapcsolatban, itt felteheted.